Geen huttenbouw in Numansdorp dit jaar

337
De huttenbouw in Numansdorp in 2019 - Foto Stichting Nu
Numansdorp – Stichting Nu heeft besloten om de huttenbouw dagen in Numansdorp dit jaar niet door te laten gaan. De afgelopen tijd heeft de organisatie inwoners een inventarisatieformulier laten invullen. Op basis van deze informatie, de besprekingen met Gemeente Hoeksche Waard en de opinie van onze vrijwilligers hebben wij een besluit voor de editie van dit jaar genomen. Met pijn in ons hart moeten wij u (helaas) informeren dat het Huttenbouwfestijn 2021 niet zal doorgaan. Wij vinden dit ontzettend jammer maar zien helaas voor dit jaar géén andere mogelijkheid.

Het besluit is genomen op basis van de impact voor de noodzakelijke (extra) organisatorische (en samenhangende financiële) uitdagingen om enerzijds te voldoen aan de RIVM maatregelen én anderzijds om (extra) vrijwilligers bereid te vinden het evenement in goede banen te leiden. Daarnaast speelden de mogelijke risico’s op verspreiding én de consequenties/impact van (eventuele) besmettingen voor het verloop van het evenement een rol. Wij menen dat deze aanpassingen de passende “frivoliteit” van het evenement téveel in de weg staan.
 
Vanzelfsprekend blijft de Stichting NU pogingen wagen om de komende periode evenementen te faciliteren en is voornemens om, met inachtneming van alle maatregelen, een Avond4Daagse in de maand september te organiseren.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.