Wildbeheereenheid Hoeksche Waard lokaliseert reekalfjes in akkers met een hypermoderne drone

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Dit jonge reekalf werd dankzij een drone gevonden in een akker in Goudswaard - Foto Martin van der Mark

Goudswaard – Het was wederom vroeg woensdagochtend, maar dat deerde niet, dat zijn ze gewend, het zit in onze natuur. En als wij dan tóch vroeg uit de veren moeten, doen wij het graag én samen met de Hoeksche Waardse agrariërs voor een goed doel, namelijk het lokaliseren van reekalfjes met een hypermoderne drone om deze prachtige diertjes te behoeden tegen de vlijmscherpe messen van de hakselaar.

De Wildbeheereenheid Hoeksche Waard had geluk! En het reekalfje ook…Ook dit is het werk én vakgebied van de Wildbeheereenheid Hoeksche Waard. Het beheren én beschermen van de natuur.

De komende dagen volgen nog meer van dit soort acties in de gehele Hoeksche Waard, want nu is het de tijd dat de luzerne (*) voor de 1e keer gemaaid wordt en nadien wordt verhakseld. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Timmerman Groenvoederdrogerij B.V. https://www.drogerijtimmerman.nl

Met dank aan de vroege vogels waaronder o.a.: Marc Beijer (drone), Arthur Schuitemaker (WBE bestuurslid grofwild) en Martin van der Mark.

(*) Luzerne wordt gebruikt als veevoer.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren