Honden die man en hond aanvielen in Heinenoord eerder in beslag genomen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Politie Hoeksche Waard
Heinenoord – Een 68-jarige man en zijn hond zijn dinsdagavond ernstig gewond geraakt toen zij in Heinenoord werden aangevallen door twee andere honden. De man is voor behandeling van de bijtwonden naar een ziekenhuis gebracht. De hond is naar een dierenarts gebracht. De aanvallers zijn twee weken geleden ook in beslag genomen na een ander incident.

De man liep rond 22:00 uur met zijn hond te wandelen op de Blaaksedijk Oost in de buurt van de Boonsweg. In het donker doken plotseling twee grote honden op. Die vielen de hond van de man aan. De eigenaar probeerde zijn dier te beschermen, maar liep bij de verdediging meerdere bijtwonden op. Ook kon hij niet voorkomen dat zijn hond gewond raakte.
 
De politie kwam naar het incident toe. De man en zijn hond kregen eerste hulp. De man werd naar een ziekenhuis gebracht, de hond is naar een dierenarts gebracht.De twee honden zijn waakhonden op een terrein aan de Nijverheidsweg in Heinenoord. De eigenaar vermoedt dat de honden een gat in de omheining hebben gemaakt. “Ze hebben een groot gat gemaakt. Mogelijk hebben ze dat hek open gebeten. Er lag allemaal materiaal naast het gaat. Ik vermoed dat ze vanuit hun instinct naar buiten zijn gegaan.”
 
“Ik vind het heel erg voor de eigenaar en zijn hondje”, vervolgt de man. “Dit willen we zelf ook niet. Ik hoop dat de man vandaag weer uit het ziekenhuis wordt ontslagen.”
 
 

Eerdere aanval

De eigenaar bevestigt dat de twee honden op 4 maart ook al op avontuur zijn gegaan. Toen hebben ze een paar konijnen doodgebeten in de achtertuin van een woonhuis, vertelt een buurtbewoner. “Het schuim stond op de bek”, zegt een buurtbewoner. “Je durft dan echt niet naar buiten.”
 
De honden, van een Amerikaans ras (“Ik weet niet precies welk”, zegt de eigenaar), gingen die dag ook nog op zoek naar pony’s. Voordat ze die konden aanvallen, werden de honden getaserd, bevestigt de politie. De dieren zijn toen ook in beslag genomen, maar onder voorwaarden teruggegeven aan de eigenaar. Welke voorwaarden dat waren, is nog onduidelijk.
 
De honden, die dinsdagavond na hun daad weer naar huis liepen, worden volgens de eigenaar nu onderworpen aan een gedragsanalyse. Daarna beslist de officier van justitie bepaalt wat met de honden gaat gebeuren.
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren