Lichtjes op oorlogsgraven in ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

‘s-Gravendeel – Op kerstavond, maandag 24 december a.s. doen de groepen 8 van cbs De Bouwsteen uit ‘s-Gravendeel mee aan het landelijk initiatief “Lichtjes op de oorlogsgraven”. Dit initiatief wordt in ‘s-Gravendeel georganiseerd door dhr. Van Der Hoek.

Hij zegt hierover het volgende: “Met Kerst en kerstavond denken we meestal aan gezelligheid, warmte en samen eten omdat we in vrede leven. Vrede die gekomen is na de vreselijke Tweede Wereldoorlog. Tijdens die oorlog zijn heel veel mensen omgekomen. Burgers, maar ook veel soldaten en officieren. Daarom worden op kerstavond op heel veel plaatsen in Nederland kaarsjes neergezet bij de graven van soldaten. Het is ruim 20 jaar geleden begonnen op de Canadese begraafplaats in Holten en later is besloten dit idee landelijk door te zetten. Eind 2017 zijn er op bijna 300 plaatsen in Nederland kaarsjes neergezet, waaronder ook in ‘s-Gravendeel.

Het is heel belangrijk om dit soort dagen elk jaar weer opnieuw te herdenken, omdat die mensen immers voor onze vrede hebben gezorgd. Misschien denken wij er te weinig over na en zijn we te druk met andere dingen bezig. Daarom mogen we als jongere generaties trots zijn op onze soldaten, die nu in andere landen aan het strijden zijn voor vrede”.
 
Op de site https://lichtjesopoorlogsgraven.jimdo.com is te lezen hoe e.e.a. is ontstaan. Als school De Bouwsteen onderschrijven we dit initiatief van harte!
 
We nodigen een ieder daarom ook uit om op 24 december om 16.50 uur te verzamelen bij de ingang van de oude begraafplaats aan de Kerkstraat in ‘s-Gravendeel. Daar worden dan de eerste lichtjes geplaatst. Daarna lopen we met elkaar naar de nieuwe begraafplaats en daar plaatsen we ook nog lichtjes. Wethouder Van Etten van de gemeente Binnenmaas zal voor de laatste keer namens de gemeente acte-de-présence geven.
 
We hopen u 24 december te ontmoeten.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.