Hoeksche Waard verlengt TONK-regeling tot en met september

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is met drie maanden verlengd tot en met september 2021. De gemeente helpt met de TONK-regeling inwoners die door de coronacrisis minder verdienen en hierdoor hun hypotheek of huur niet meer kunnen betalen. De TONK-regeling kan nog tot en met 31 oktober 2021 worden aangevraagd. Inwoners die al een bijdrage kregen via de TONK, ontvangen ook voor de extra 3 maanden een bijdrage. Een nieuwe aanvraag is dus niet nodig.

Hoewel het beter gaat, zijn er nog veel inwoners die minder verdienen door de coronacrisis. De TONK-regeling biedt met name een uitkomst voor zzp’ers en ondernemers die nog steeds te maken krijgen met financiële tegenvallers. Na gesprekken met lokale ondernemers verhoogde het college eerder al het maximale bedrag dat een aanvrager kan ontvangen. Door de verlenging is dit maximale bedrag verder uitgebreid tot maximaal € 9.000,- per aanvraag. De hoogte van de daadwerkelijke bijdrage wordt per aanvraag bepaald. Het bedrag is een gift en vrij van belasting.

Meer informatie en het aanvraagformulier zijn te vinden op www.gemeentehw.nl/TONK


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.