Dit zijn de wijzigingen van de dienstregeling van Connexxion per 29 augustus

3004
Foto Archief - PZH

In de regio Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee rijden de bussen van Connexxion per 29 augustus 2021 volgens een nieuwe dienstregeling. Meer informatie over de dienstregeling wijziging vind je hieronder.

Vanaf zondag 29 augustus rijden de Connexxion bussen volgens een nieuwe dienstregeling in de Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee.
De dienstregeling wordt beter afgestemd op de vervoervraag die verwacht wordt. Op sommige momenten is meer vervoer gewenst en op andere momenten kunnen minder ritten geboden worden, waarbij er dan nog steeds goede reisalternatieven en voldoende capaciteit voor reizigers voorhanden zijn. Onderstaand een overzicht van de wijzigingen per buslijn:

Lijn 104 Renesse – Ouddorp – Hellevoetsluis – Spijkenisse
Op zaterdag overdag van 1x naar 2x per uur op het traject Ouddorp – Hellevoetsluis – Spijkenisse
Lijn 160 Goudswaard – Oud-Beijerland – Rotterdam Zuidplein
Op werkdagen overdag en zaterdag overdag van 1x naar 2x per uur
Lijn 164 Numansdorp – Heinenoord Busstation
Op werkdagen overdag en zaterdag overdag van 1x naar 2x per uur
Lijn 166 Dordrecht – Puttershoek – Rotterdam Zuidplein
Op werkdagen overdag en zaterdag overdag van 1x naar 2x per uur
Lijn 167 Strijen – Heinenoord Busstation
Op werkdagen overdag en zaterdag overdag van 1x naar 2x per uur
Lijn 174 Numansdorp – Rotterdam
De rit met vertrek 7:17 uur uit Numansdorp vervalt. Alternatief is lijn 264 op dezelfde tijd of een andere rit van lijn 174 tien minuten eerder of later.
Lijn 177 Strijen – Rotterdam
De rit met vertrek 6.53 uur uit Strijen vervalt. Alternatief is een rit op lijn 167 acht minuten eerder, of een rit van lijn 177 tien minuten later.
Lijn 436 Stellendam – Dirksland – Middelharnis – Rotterdam Zuidplein
Op zaterdag overdag van 1x naar 2x per uur op het traject Stellendam – Dirksland – Middelharnis – Rotterdam Zuidplein
De rit met vertrek om 6.54 uit Oude Tonge naar Rotterdam vervalt. Alternatief is een rit op lijn 436 van Dirksland / Middelharnis via Oude Tonge naar Rotterdam op dezelfde tijd.
In de middag vervallen de korte ritten Rotterdam Zuidplein – Oude Tonge vice versa. Alternatief zijn de lange ritten Rotterdam – Oude Tonge – Middelharnis die twee minuten later vertrekken.

Scholierenlijnen 604, 630, 639, 662, 663, 664, 666, 667, 668, 669
Op de scholierenlijnen wijzigen de vertrektijden van sommige ritten om beter aan te sluiten op de schooltijden. Op sommige lijnen rijden in de ochtend minder bussen c.q. geen 2 bussen tegelijkertijd. Het kan hierdoor drukker zijn in de bus.

Lijn 680 Heinenoord – Barendrecht
Lijn 680 komt per 10 juli 2021 te vervallen, zoals al eerder aangekondigd. Gezien het lage aantal instappers en de hoge kosten van lijn 680 is Connexxion genoodzaakt om deze lijn te laten vervallen.

Reizigers naar Barendrecht kunnen als alternatief reizen naar Rotterdam Zuidplein of Rotterdam Lombardijen en daar overstappen op RET-buslijnen 84/183/283 naar Barendrecht. De extra reistijd is ca. 25 minuten.

Samen met de gemeenten Barendrecht en Hoeksche Waard, de provincie Zuid-Holland, lokale initiatieven en MRDH wordt onderzocht of het rijden van een buurtbus tussen Heinenoord Busstation en Barendrecht mogelijk is. Als deze inderdaad komt te rijden wordt hierover gecommuniceerd. Indien dit niet mogelijk is worden andere vervoersmogelijkheden als een deelfietssysteem verkend.

Begin augustus is de nieuwe dienstregeling ook beschikbaar in de diverse reisplanners.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.