‘s-Gravendeel verliest eerste bekerduel bij Zuidland

(verslag Jeffrey Nathalia en foto’s Sandra Barth)

Zuidland – ’s-Gravendeel heeft de eerste bekerwedstrijd niet weten te winnen. In en tegen Zuidland werd er met 4-1 verloren. De staf beleefde echter het eerste hoogtepunt al na vijfhonderd meter na vertrek vanaf Sportpark de Trekdam…..Er werd nog enkele kilometers over nagepraat.In het seizoen 2011 – 2012 speelden de twee ploegen voor het laatst een officiële wedstrijd tegen elkaar.

In het begin het gebruikelijke aftasten, maar het eerste kansje was voor Zuidland, Robin van Buuren mikte net naast. Na een fraaie solo van Neal van Buuren was het maar goed dat er een  ’s-Gravendeels been de bal tot corner verwerkte.

’s-Gravendeel verscheen sporadisch voor doelman Melvin Nagy. Maar binnen dertien minuten werden de aanwezige toeschouwers getrakteerd op vier doelpunten. Zuidland kwam na drieëntwintig spelen via Robert Michilsen op 1-0. Dat het twee minuten later geen 2-0 werd, was te danken aan doelman Ricardo Bakker die als winnaar uit de bus kwam met een knappe redding in een één tegen één situatie met Neal van Buren.

Na een knap opgezette aanval kwam ’s-Gravendeel kort hierna op gelijke hoogte. Ryan Aarnoudse werkte de bal achter Melvin Nagy nadat hij de bal op maat aangesneden kreeg vanaf links door Maurits Kuiper. Maar zoals gezegd de doelpunten vielen in korte tijd achter elkaar. Want geheel vrijstaand, kopte Morris de Hoog de bal al snel weer achter Ricardo Bakker, 2-1. De ’s-Gravendeelse doelman kon via een uiterste inspanning nog voorkomen dat het 3-1 werd, maar uit de hierop volgende hoekschop scoorde Zuidland dan toch wel. Leon v/d Steen mocht het derde Zuidlandse doelpunt op zijn naam zetten.

Nog voor rust kreeg dezelfde v/d Steen de kans om Zuidland op een comfortabelere voorsprong te zetten, maar hij vond Ricardo Bakker op zijn pad.Wat amusementswaarde betreft, was deel twee van deze wedstrijd beduidend minder dan het eerste deel. Trainer Sander Willemstijn had zijn spelers wel wat instructies meegegeven, maar ’s-Gravendeel kwam niet tot scoren. Maurits Kuiper was er enkele malen wel dichtbij. Eerst met een snoeiharde uithaal die maar net over ging. Kort hierna met een knap geplaatste vrije trap langs en over de Zuidlandse muur. De redding van doelman Melvin Nagy was dito zo knap. Beide ploegen creëerden niet echt veel kansen meer, dus leek de 3-1 stand de eindstand te worden. Maar in de laatste minuut was het Morris de Hoog die zijn tweede doelpunt mocht aantekenen. Of het bewust was dat hij in balbezit kwam op de manier hoe hij in balbezit kwam, laten we maar in het midden, Feit was wel dat op deze manier de 4-1 eindstand op het wedstrijdformulier kwam te staan.

Komende zaterdag de tweede bekerwedstrijd. Nu op Sportpark de Trekdam. Tegenstander is het in de derde klasse A uitkomende Aarlanderveen. Aanvang 14.30 uur.