OBS het Anker verrast overburen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Obs het Anker

Heinenoord – Op OBS het Anker wordt gewerkt vanuit de waarden Aardig, Netjes, Kalm, Eerlijk en Respectvol.  Deze waarden zijn voortgevloeid uit de waarden van De Hoeksche School: rechtvaardigheid, weldadigheid, waardigheid en vrijheid. De leerlingenraad van OBS het Anker uit Heinenoord heeft het afgelopen schooljaar vanuit de waarde weldadigheid een statiegeldflessenactie georganiseerd om geld bij elkaar te sparen.

 Een van de moeders uit de ouderraad heeft veel werk voor het goede doel verzet door alle flessen bij de juiste supermarkten in te leveren. Dat het motto “De school is van het dorp en het dorp is van de school” leeft, werd tijdens deze actie goed duidelijk!

Afgelopen week hebben de leerlingen van de leerlingenraad een bezoek gebracht aan de overburen van de Korenschoof. De Korenschoof is een locatie van Zorgwaard voor 7 psychogeriatrische cliënten. Vooraf is gevraagd waar de leerlingen de overburen mee op zouden kunnen vrolijken.Vlak voor de zomervakantie was er voldoende geld opgehaald om een snoezellamp en een dementievriendelijke radio te bestellen. Tijdens het bezoek aan deze bewoners was duidelijk te merken hoe blij zij waren met de radio en lamp die de kinderen aan kwamen bieden.

Binnenkort wordt er een nieuwe leerlingenraad en een nieuw goed doel gekozen. We hebben er alle vertrouwen in dat dat weer zo’n mooi resultaat op zal leveren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.