Puttershoekse Zoë van Gils Nederlands kampioen 1000m steeplechase

784
Foto: Monique Vieberink

Amsterdam – Vandaag stond Zoë van Gils, 13 jaar uit Puttershoek, aan de start bij de Nationale D-Spelen atletiek in Amsterdam.Zoë nam deel aan het onderdeel 1000m steeplechase. 

Zoë stond als favoriet aan de start. Ondanks dat het een kampioenschap race is en het uiteindelijk om de medailles gaat, besloot Zoë om het niet op een eindsprint aan te laten komen.

Vanaf de start pakte ze de koppositie en liep ontspannen haar eigen race. Elke passage van de hindernissen verliep soepel, voordeel is dat Zoë ook een uitstekende hordeloopster is.
Zoë traint de horden bij het ATR, atletiek trainingscentrum Rotterdam, en het hardlopen bij Looplandgelderland. Een perfecte combinatie en ze is haar trainers dankbaar voor de ontwikkeling die ze doormaakt. Zelf geeft Zoë deze kennis weer door bij haar eigen Running Academy.Zoë finishte in een mooie tijd van 3.13,32 minuut en mag zich Nederlands kampioen noemen.

Haar eindtijd bleek wederom een clubrecord bij haar atletiekvereniging PAC, ze verbrak het oude record met ruim 7 seconden.  Zoë’s atletiek ontwikkelingen zijn te volgen op Instagram  @zoe_vangils


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.