Gezondheidspraktijk Noordzij: Help, ik ben al bij de huisarts geweest met mijn klachten maar ik kom niet verder. Wat nu?

619
Foto Gezondheidspraktijk Noordzij

Westmaas – Help, ik ben al bij de huisarts geweest met mijn klachten maar ik kom niet verder. Wat nu?

Komt dit je bekend voor?

Je komt bij de huisarts met klachten -> er wordt bloed afgenomen -> alle waarden zijn goed -> de huisarts stuurt je weer weg -> je klachten zijn er nog steeds. En dan ga je verder zoeken. Want je wilt graag van je klachten af. Maar de huisarts kan je niet verder helpen… en nu? 

Diagnose -> oorzaak -> Middel

Huisartsen werken volgens de reguliere geneeskunde. De reguliere geneeskunde werkt volgens het 1-op-1 model: Diagnose –> oorzaak –> middel. Dit model werkt voor sommigen, maar lang niet altijd. Want zonder een duidelijke diagnose kunnen we niet volgens het 1-op-1 model behandelen. 

Daar komt bij dat veel klachten, aandoeningen en ziekten meerdere oorzaken hebben. Maar hoe wil je meerdere oorzaken behandelen met één middel? Dat werkt dus niet. 

Holistische gezondheid

Romy, eigenaresse van Gezondheidspraktijk Noordzij, pleit voor een holistische kijk op onze gezondheid. Hierdoor kijken we naar de samenhang tussen verschillende oorzaken van klachten en ziekten. Kijken naar de hele puzzel, in plaats van naar maar één puzzelstukje. Maar hoe begin je? 

Een goede start is het onderzoeken van je lichaam. Aan de hand van een holistisch bloedonderzoek bijvoorbeeld, waardoor je inzicht verkrijgt in de status van jouw gezondheid. Inzicht leidt naar kennis, en kennis leidt – met de juiste begeleiding – tot een succesvolle verandering. 

Benieuwd naar Romy’s holistische aanpak? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om te kijken wat zij voor je kan betekenen. 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.