Geluidsabsorberende schermen langs HSL in Mookhoek

1214

De bestaande geluidsschermen langs de hogesnelheidslijn (HSL) in Mookhoek worden geluidsabsorberend gemaakt. Dit doet ProRail  door de transparante panelen te vervangen door geluidsabsorberende panelen. Op zaterdag 18 september 2021 starten de werkzaamheden. De verwachting is dat de schermen aan beide zijden van het spoor in één dag zijn vervangen.

Geen treinen op HSL

In het weekend van 18 tot 20 september 2021 rijden er geen (internationale) treinen op de HSL-Zuid. Hierdoor kan de aannemer overdag veilig werken aan de geluidsschermen. NS informeert reizigers over de aangepaste route via de NS Reisplanner.  

Het geluid dat de treinen op de HSL maken, past binnen de wettelijke geluidsnormen. Toch ervaren omwonenden hinder van het treinverkeer op het traject sinds de HSL in 2009 in gebruik is genomen. Om de geluidswaarden verder te beperken, heeft het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat in 2015 besloten om bovenwettelijke maatregelen te nemen op meerdere plekken langs de HSL. Deze maatregelen voeren we nu uit.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.