Verdiende overwinning voor Goudswaardse Boys

Foto Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag is het Goudswaardse Boys sinds lange tijd gelukt om de knock-out fase te bereiken van het KNVB beker toernooi. Gezien het streven van de KNVB om de reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken is de indeling van de Goudswaarders bij ploegen in de regio Den Haag op zijn minst discutabel te noemen.

Na een 2-2 gelijkspel in eigen huis tegen het Haagse REMO en een 0-1 zege vorige week bij SVO Buytenpark in Zoetermeer moesten de mannen van trainer Leo Tol vandaag de degens in de Hofstad kruisen met GSC ESDO. Aangezien het puntenaantal en doelsaldo exact gelijk was hing als een zwaard van Damocles boven deze partij de mogelijkheid dat bij een gelijke eindstand een wedstrijd op neutraal terrein de beslissing moest brengen. Zover kwam het gelukkig niet. Vanwege een fors aantal afwezige basiskrachten waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Na een halverwege de eerste helft opgelopen achterstand was het Benjamin Eenkhoorn die op slag van rust eencommunicatiefoutje in de Haagse defensie afstrafte: 1-1. Na de thee leek GSC ESDO de wedstrijd definitief op slot te gooien door uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. De Boys rechtten echter de rug en door doelpunten van Ruben van Bergeijk, Jordy Fakkel en Joeri Heistek stond er 3-4 op het scorebord. Mede door uitstekend keeperswerk van Kevin Poldervaart als vervanger van Bryan Huijzers werd de verdiende overwinning over de streep getrokken.