Officiële opening en open dag bij het CreActief in het voormalige Actief College in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Het pand van het voormalige Actief College stond leeg, nadat de school intrek had genomen in het nieuwe pand aan de Polderlaan. Sindsdien hebben nieuwe gebruikers hun intrek genomen in het schoolgebouw aan de Koninginneweg. De lokalen en werkruimtes zijn door de gemeente Hoeksche Waard voorlopig beschikbaar gesteld aan kunstenaars, muzikanten en andere creatievelingen.

Door de coronamaatregelen was er nog geen gelegenheid om de herbestemming te vieren met een officiële opening. Ondanks dat er volop bedrijvigheid is in het pand, zal dit veel mensen ontgaan zijn. Naast kunstenaars die hun werk maken, vinden er oefensessies van bands en koren plaats, zijn er kunstlessen voor kinderen en cursussen voor volwassenen. Er wordt getuinierd en er hebben workshops in het kader van het Bram Rosa Festival plaatsgevonden. Leerlingen van de middelbare scholen uit de Hoeksche Waard zijn tijdens deze workshops met dans en drama, poëzie, fotografie, rap, textiel, verf en hout bezig geweest. Inmiddels zijn er ook al bezoekers binnen geweest tijdens de Open Atelier Dagen van de Hoeksche Waardse Kunstenaars.

Omdat de huidige maatregelen weer meer ruimte bieden, is er alsnog een opening gepland en een open dag. Het werk van een groot aantal van de in het CreActief werkende kunstenaars zal te zien zijn tijdens een groepsexpositie. Tijdens de open dag is het mogelijk de groepsexpositie te bezichtigen. Hiernaast zullen veel werkruimtes geopend zijn en zal er muziek zijn. Ook zal het mogelijk zijn aan een aantal workshops deel te nemen. De ‘bewoners’ van het CreActief willen u graag laten zien wat er zoal in het gebouw gebeurt en ze nodigen u van harte uit een kijkje te komen nemen.

Het zou kunnen dat u gevraagd wordt om bij binnenkomt het coronatoegangsbewijs en ID te tonen. Dit hangt af van de laatste regelgeving, welke op 25 september bij de gemeente bekend zal zijn. We houden u op de hoogte via de facebookpagina van het CreActief HW.

Officiële Opening: zaterdag 2 oktober – 19:30 uur
Open dag: zondag 3 oktober – 11:00 uur – 17:00 uur

CreActief
Koninginneweg 126
Oud-Beijerland

Meer informatie? Mail naar [email protected]

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren