Zinkwegse Boys -Goudswaardse Boys 3-0: een mooie en sportieve derby.

Oud-Beijerland – De wedstrijd tussen de ‘Boys’ werd afgewerkt in een winderig decor. Dit beïnvloedde de wedstrijd niet ten goede, want diep gegeven ballen waren weinig kansrijk. De best voetballende ploeg moest van deze lastige omstandigheden profiteren. Dat bleken de Zinkweggers te zijn, maar de Boys uit Goudswaard boden zeker goed partij.

Het was echter Zinkwegse Boys, dat op voorsprong kwam toen de keeper van Goudswaard een schot van Kevin Brasser niet goed onder controle kon krijgen. Goaltjesdief Simon van Rheeden profiteerde: 1-0.

Goudswaardse Boys trachtte daarna wat terug te doen, hetgeen resulteerde in een handvol kansen, maar de wederom sterk keepende Stephan van Lierop stond telkens in de weg. Bovendien profiteerde de thuisploeg ook bijna van de ruimte, welke door de aanvalsdrang van de bezoekers geboden werd, maar de alleen voor de keeper vrijgespeelde Kevin Brasser kon zijn fraaie actie niet verzilveren. Zo ging de rust in met 1-0.

In de tweede helft gingen de boys van de Zinkweg beter combineren. Dit resulteerde in de 2-0:  de opkomende linksback Mees Lebbink (een tactische vondst van trainersduo Peter van Dam en assistent Henk Reedijk!) bracht Rens Burgwal in stelling. Deze lobte, in de 55e minuut, uiterst fraai de bal over de kansloze goalie van Goudswaard: 2-0.

Toch gaven de bezoekers niet op. De druk op de defensie nam toe, maar het ijzersterke duo Bas Koelemijer met Julian Berkenbosch hield stand. En toen (de weer vrijgelopen) Mees Lebbink in de 78e minuut vanaf 25 meter verwoestend uithaalde en via de binnenkant van de paal  de 3-0 op het scorebord zette, was de zege voor de Beijerse polderboys binnen! De assist was van de jeugdige (19 jaar) Julian Berkenbosch, die hiermee zijn keuze tot welverdiende  ‘man of the match’ zeker stelde.

Volgens Goudswaard supporters was de zege van ZWB wat geflatteerd, gezien de kansen, welke Goudswaardse Boys vergat te verzilveren. Maar dat zijn de harde wetten van het voetbal: alleen benutte kansen tellen…

De scheidsrechter van dienst (Cees Brouwer) floot een prima pot, en hield de kaarten op zak. En dat was geheel in lijn met deze sportieve partij voetbal!