Petitie initiatiefnemers Damherten komen met reactie op Provincie Zuid Holland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto: Arie Leijdens

Hoeksche Waard – Naar aanleiding van de uitzending van Pointer is de Provincie met enkele reacties naar buiten gekomen. Hierin wordt Ray de Boon en zijn team afgeschilderd als mensen die de hertjes alleen maar leuk vinden… dit staat letterlijk in een reactie van woordvoerder Mevr. Stolk.

Al maanden willen Ray de Boon en zijn team aantonen dat er veel minder damherten lopen en er meer zijn afgeschoten dan er daadwerkelijk wordt gezegd in alle officiële stukken. Er wordt nu ineens zelfs gesproken over 40 – 50 stuks. Terwijl dat aantal nooit ergens heeft gestaan tot na de uitzending van pointer. Als je als buitenstaander de lijsten van vergunning voor afschot, de lijst van afschot en de lijst van telling na afschot naast elkaar legt zelfs dan kun je zien dat deze niet kloppen. Ray de Boon en z’n team hebben nu gevraagd om hertelling om de misstanden die er gebeurd zijn aan te tonen maar krijgt als reactie van de provincie dat ze eerst maar eens wachten tot de rechtszaak van 9 november. Mocht dit nadelig uitvallen voor Ray de Boon en zijn team dan zijn ze bang dat alles in de doofpot gestopt gaat worden want dan hoeft men niks meer uit te leggen en zal de roedel zonder pardon worden teruggebracht naar 0.

Burgers hebben het recht op openheid van zaken maar de Provincie werkt toe met een vertragingstactiek om te wachten tot hertelling na uitspraak van de rechter. Ray en z’n team hebben nu gevraagd dit alsnog voor de rechtszaak te doen. Maar de Provincie weigert hierop in te gaan. Ray zegt dat we er boven op blijven zitten en dat we nu alles aan de kaak stellen komt door de lakse reacties die we krijgen van de provincie. Het lijkt wel of we weg worden gezet als een stel gekkies maar we zullen blijven strijden om alle misstanden die hier gebeurd zijn boven water te krijgen.Vandaag is er een Wob verzoek gedaan om alle correspondentie vanaf de datum van afschot tot heden openbaar te maken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren