Heinenoord gelijk tegen Kloetinge

6 Min Read
Foto Jack van der Starre

Kloetinge – In de voorbeschouwing van de wedstrijd Heinenoord – Kloetinge werd nog eens herinnerd aan de 3-0 nederlaag, die de Zeeuwen vorig seizoen leden. Van de 11 spelers van toen , waren er nu nog 4 over. Met hetzelfde elftal, dat vorige week van SHO won werd aangetreden tegen Heinenoord, dat de thuiswedstrijd in Kloetinge moest spelen i.v.m. vervanging van het kunstgras. i.v.m. allerlei omstandigheden en de vele blessures, moest coach Joop Hiele tot het laatste moment puzzelen een elftal op de been te brengen. Aangemoedigd door de vol gepakte tribune werden om 15.00 uur beide teams verwelkomd door groot vlagvertoon en fakkels.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Richard Steenbergen uit Capelle a/d IJssel kwamen de Zeeuwen fel uit de startblokken om korte metten te  maken met de tegenstander en zochten in hoog tempo meteen het vijandelijke doel. De Heinenoord defensie werd met de rug tegen de muur gedrukt en de eerste poging werd uitstekend geblokt door Alexander Deetman. Toch liet het eerste doelpunt niet lang op zich wachten, want in de 8e minuut was het Tim de Winter, die een vloeiende aanval afrondde en de 1 – 0 op het scorebord bracht.

Als dit tempo zo door zou gaan viel er aan een grote nederlaag niet te ontkomen, maar gelukkig herpakte de Noord zich. Uit een voorzet van Arto Dielhof was de bal net iets te hard voor Dejan de Feiter om er iets van te maken. Aan de andere kant kwam er een enorme kans voor Thomas de Rijke, echter doelman Marvin van Tienen stond op de juiste plaats en verrichtte een sublieme redding om een tweede doelpunt te voorkomen. Na ruim een kwartier spelen kwam de bal op aangeven van Dejan de Feiter in de voeten van Djim Kammerman. Hij omspeelde zijn tegenstander op onnavolgbare wijze en met een fantastische uithaal met een krul en veel effect verraste hij ook doelman Mitchel Braafhart en dat betekende 1 – 1.

In eerste instantie liep de doorgebroken Joe Nyero zich vast, echter bij de tweede keer kopte aanvoerder Toine v.d. Berg uit zijn voorzet maar net over.
Een onverwacht puntertje van Dejan de Feiter kon de Zeeuwse sluitpost met moeite keren. Toen was het weer de beurt aan de voorwaartsen van Kloetinge, die de in vorm zijnde Marvin van Tienen volop werk bezorgden en met name een geweldige safe op slag van rust indruk maakte en een voorsprong voorkwam.

Het tweede bedrijf begon met een vrije trap van Ilyas Oulad Ali, die in de handen van de Zeeuwse sluitpost eindigde. Kloetinge werd sterker, maar de ene na de andere aanval werd afgeslagen en het vizier van sommige aanvallers stond niet op scherp. In de 65e minuut was het tijd voor een dubbele wissel en kwamen Larbi El Harouchi en Ibrahim El Morabit  in de ploeg voor Martijn Terlouw en Dejan de Feiter. 10 minuten later werd ook Joe Nyero vervangen door Marco Ktuithof.

De klok tikte door en de slotfase was aangebroken, waarbij Heinenoord amper op de helft van Kloetinge kwam. Ruimen was het devies en toen de 90 minuten er op zaten waren alle ogen gericht op  de goed leidende scheidsrechter Richard Steenbergen. Het was billen knijpen en wachten op het verlossende eindsignaal. Toen in de laatste seconde de bal op de lat kwam ontstond er een botsing tussen doelman Marvin van Tienen en een aanvaller van Kloetinge, waarbij de Heinenoordse sluitpost bleef liggen.

Een open wenkbrauw was het gevolg en gelukkig was er een gepensioneerde neuroloog op het sportpark aanwezig, die meteen het nabij gelegen ziekenhuis in Goes belde, dat er iemand aan kwam om gehecht te worden. Voorzitter Arie v.d. Berg vergezelde hem en liet later weten dat er 7 hechtingen waren aangebracht, maar dat het wachten was op de plastisch chirurg. Toen werden nog eens in 3 lagen 30 hechtingen aangebracht en kon de patient met de bus worden opgehaald, want : Samen uit  — Samen thuis.

Onder groot gejuich stapte hij en de voorzitter, die nog assistentie had verleend, om 19.15 uur in de bus en kon aan de thuisreis na een zwaar bevochten punt worden begonnen.

a.s. zaterdag  komt Terneuzense Boys op bezoek.  Aanvang: 14.30 uur.

OPSTELLING± Anthal v.d.Berg – Martijn Terlouw – (  65.Larbi El Harouchi ) – Davy Kaptein – Alexander Deetman – Toine v.d. Berg – Dejan de Feiter – ( 65. Ibrahim El Morabit ) – Djim Kammerman – Ilyas Oulad Ali – Arto Dielhof – Joe Nyero – Marvin van Tienen.