Spelenderwijs leren over de geschiedenis van je eiland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Dionne Frijns

Hoeksche Waard – Wanneer? 600 jaar geleden! Wat gebeurde er? De Sint Elisabethsvloed! Hoe leuk is het om te leren over de ontstaansgeschiedenis van het eiland waar je woont door middel van een interactieve, beeldende theatervoorstelling? De leerlingen van groep 5 t/m 8 van ODBS Het Talent uit Mookhoek dachten mee en hielpen Inspecteur S het raadsel op te lossen over wie die overstromingen in 1421 veroorzaakte. Was het de turfsteker, de dijkgraaf of de zoutwinner? En een robbertje vechten tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten, dat is dan ook wel even ‘heel gaaf’.

Martin Soeters speelt voor Theaterbureau Frijns van begin oktober tot eind november maar liefst 35 voorstellingen op basisscholen van Mookhoek tot Piershil en van Numansdorp tot Puttershoek. De voorstelling is voorzien van informatief en creatief lesmateriaal, gemaakt door Frieda de Rhoter en vormgegeven door Dennis Happé, die zorgt voor verdieping in de les. Een fantastische samenwerking tussen Stichting Beeldend Jeugdtheater, Theaterbureau Frijns , Cultuureducatie met Kwaliteit Hoeksche Waard en Netwerk Cultuureducatie Hoeksche Waard. De voorstelling en de prachtige speellijst is mogelijk gemaakt door de Gemeente Hoeksche Waard, in het kader van de herdenking van 600 jaar Sint Elisabethsvloed.

Meer informatie over Inspecteur en de grote doorbraak (8+): www.beeldendjeugdtheater.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren