Brusjescursus voor jonge mantelzorgers

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die zich zorgen maken over of zorgen voor iemand in hun naaste omgeving die te maken heeft met een verslaving, ziekte, handicap of beperking. Zij kunnen zich inschrijven bij MEE Mantelzorg en deelnemen aan een jaarlijkse Verwendag, de Brusjescursus en ontvangen  de jonge mantelzorg nieuwsbrieven.

Brusjescursus ‘Speciaal voor Mij’ en ‘Just for Me’

Brusjes zijn jonge mantelzorgers die voor een broer(tje) of zus(je) zorgen. Zij kunnen meedoen aan de jaarlijkse cursus ‘Speciaal voor mij’ en ontmoeten daar andere kinderen of jongeren die hetzelfde meemaken. Zij kunnen hun verhaal kwijt en doen leuke activiteiten met elkaar.

De Brusjescursus is er voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en voor jongeren van 13 tot en met 16 jaar. In oktober starten beide cursussen op de zelfde dag, locatie en tijdstip, maar in een andere ruimte. 

Wie: Brusjes van 8 tot en met 12 jaar en brusjes van 13 tot en met 16 jaar 
Waar: Boezem en Co, Boezemsingel 7 in Oud-Beijerland (in 2 verschillende ruimtes).     
Wanneer: Donderdagmiddag 28 oktober, 4, 11, 18, 25 november en 2 december
Tijd: van 15.45 tot 17.15 uur – inloop vanaf 15.30 uur

Op 13 januari 2022 vindt de terugkombijeenkomst plaats. 

Aanmelden Brusjescursus

Aanmelden voor de Brusjescursus kan tot donderdag 21 oktober. Wees er snel bij! Voor beide cursussen zijn er nog enkele plekken beschikbaar. Inschrijven als jonge mantelzorger of meer informatie ontvangen kan met toestemming van 1 ouder/verzorger via het telefoonnummer 0181 – 33 35 07 of via het e-mailadres: [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren