Nieuwe excursie: De Schotse hooglanders op Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Zaterdag 23 oktober organiseert Natuurmonumenten voor de eerste keer een excursie over de prachtige dames op Tiengemeten: de Schotse hooglanders. Fotogeniek met die lieve kop en haren voor de ogen en dus het meest gefotografeerd. Maar waarom lopen die hooglanders hier eigenlijk? Tijdens deze excursie vertelt een gids van Natuurmonumenten alles over de Schotse hooglander en maakt hij samen met een groep deelnemers een wandeling op zoek naar deze grote grazers. Natuurlijk altijd met respect voor de koeien, want het zijn en blijven wilde dieren.

Schotse hooglanders

Op Tiengemeten zorgen zo’n 160 Schotse hooglanders voor het open karakter van het eiland. Ze lopen er vrij rond en kunnen zomaar op jouw route staan. Waarom heeft Natuurmonumenten op het eiland gekozen voor Schotse hooglanders en staan er bijvoorbeeld geen Heckrunderen of Exmoorpony’s? Hoe gedragen hooglanders zich? De gids weet het allemaal, net als de lievelingsplekken van de hooglanders op het eiland. Dit vergroot de kans om ze tijdens de wandeling ook in het echt tegen te komen. Maar: het blijven wilde dieren die leven in vrijheid op een groot terrein, dus het kan ook zijn dat het bij sporen blijft. Eén ding is zeker: de deelnemers stappen met een hele berg nieuwe kennis op de pont terug naar het vaste land!

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten/agenda. De excursie begint met de overtocht met de pont uiterlijk om 12.00 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). De excursie start om 12.15 uur in het Bezoekerscentrum op het eiland. De wandeling van ± 6 km gaat over onverhard terrein en duurt ongeveer 3 uur. Leden van Natuurmonumenten betalen € 7,00. Niet-leden betalen € 10,00.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.