Gelijkspel voor Goudswaardse Boys bij WCR

Foto en tekst Sander Schilperoort

Rhoon – Afgelopen zaterdag boekte Goudswaardse Boys 1 een zwaarbevochten 2-2 puntendeling op bezoek bij WCR in Rhoon. Na negentig minuten plus extra tijd mocht een grotendeels overgebleven Goudswaardse Boys 2 zich in de handen knijpen met dit resultaat.

Nadat Thomas Keijzer reeds in de eerste minuut de 0-1 binnenkopte na een corner van Jordy Fakkel draaide WCR de duimschroeven aan. De formatie van trainer Leo Tol kwam slechts sporadisch onder de pressie van de thuisclub uit en kwam in de 41ste minuut zelfs op 0-2 toen Thomas van Peperstraten uit een vrije trap van Jordy Fakkel de bal met het hoofd verlengde tot achter WCR-doelman Robert Febus. De rust werd met deze score niet gehaald, want kort daarop zorgde David Komagidze aan de overzijde voor de dikverdiende 1-2.

Na de thee veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De zich tot spaarzame counters beperkende bezoekers waren na tien minuten dichtbij een grotere voorsprong, maar Jordy Fakkel stuitte op de uitlopende Robert Febus en in de rebound wist Robin Verhoeven de bal niet de juiste richting mee te geven. In dezelfde minuut onderscheidde aan de andere kant doelman Bryan Huijzers zich door -na een spervuur van schoten- onder anderen Brandon Eschmeijer van scoren af te houden. Met nog ruim twintig minuten op de klok zorgde David Komagidze met zijn tweede treffer voor een 2-2 einduitslag.