‘s-Gravendeel thuis onderuit tegen Jonge Spartaan

( verslag Jeffrey Nathalia, foto’s Sandra Barth)

’s-Gravendeel heeft de derde verliespartij op rij moeten incasseren. Ook in deze thuiswedstrijd kon ‘s-Gravendeel de winstpunten niet op het durp houden.

In de aanvangsfase werden er wat plaagstootjes uitgedeeld door beide ploegen. Echt noemenswaardig was het niet.
De 0-1 in de twaalfde minuut kwam eigenlijk wat uit de lucht vallen. Onachtzaamheid in de ’s-Gravendeelse verdediging deed Pim Grootenboer van De Jonge Spartaan in balbezit komen die de bal fraai achter Ricardo Bakker kegelde. ’s-Gravendeel probeerde er uiteraard van alles aan te doen om voor de gelijkmaker te gaan. Maar een zacht ingeschoten bal van Youri Ton waar doelman Ferry de Koning weinig problemen mee had was het enige wapenfeitje van ’s-Gravendeel voordat De Jonge Spartaan in minuut zesentwintig op 0-2 kon komen. Pim Grootenboer mocht deze middag zijn tweede doelpunt aantekenen na knullig balverlies aan ’s-Gravendeel zijde, Ditmaal schoof hij de bal beheerst langs Ricardo Bakker. Een hoogstaande partij was het eigenlijk niet, er werd veelvuldig balverlies geleden en zeker bij ’s-Gravendeel had men moeite om de bal te krijgen bij iemand met hetzelfde kleur shirt. Tien minuten voor de rust kreeg Ryan Aarnoudse nog een aardige kans. Doelman de Koning kon knap redding brengen.

Sander Willemstijn en Ron Van Kooten besloten in de rust wat wissels toe te passen om diverse redenen. Het had wel enig effect. Direct na rust was het Zoey Hoogwerf die wat aan de stand kon doen. Maar hij wist doelman de Koning niet te verrassen. ’s-Gravendeel wist aardig de druk hoog te houden gaande de tweede helft, maar het miste net de finesse om het af te kunnen maken. Zo kreeg Ryan Aarnoudse een aantal keer de mogelijkheid. De flankaanvaller was deze middag helaas voor ’s-Gravendeel niet succesvol, Zo werd zijn inzet knap door doelman de Koning geweerd, ging er een hard schot in het zijnet en werd er een bal ternauwernood van de lijn gehaald. Het was nog aan de in de rust ingevallen doelman Jurre de Ronde te danken dat De Jonge Spartaan niet voor de derde keer scoorde. In een één tegen één situatie met Sietse van der Weele kwam hij als winnaar uit de bus. Desalniettemin was het de ploeg uit Middelharnis die na het eindsignaal als winnaar van het veld stapte.
Volgende week reist ’s-Gravendeel naar Nieuwerkerk a/d IJssel. Aanvangstijd op Sportpark Dorrestein is 14.00 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:
Ricardo Bakker (46ste Jurre de Ronde), Leon de Jong, Daan van Son, Lorenzo v/d Heijden, Maurits Kuiper (46ste Nathan Verbeek), Koen Colijn (46ste Nick Kranendonk), Youri Ton, Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse, Brian Heijman (46ste Aron de Jong), Dejan Bislimi