Zinkwegse Boys behoud zicht op koppositie

Zinkwegse Boys behoud zicht op koppositie - Foto Jacob Haan

Oud-Beijerland – De wedstrijd van de Zinkwegse Boys tegen SCO’63 was de kans voor de Oud-Beijerlanders om te laten zien, dat de stand op de ranglijst, 2e achter Overmaas, geen geflatteerd beeld gaf van de kwaliteiten van deze ploeg. En vooral in de eerste helft toonden de brigade van Peter van Dam en assistent Henk Reedijk, dat de Boys een uitstekend team hebben.

De supporters stonden langs de lijn te genieten van het getoonde spel met als hoogtepunt de 1-0 van Simon van Rheeden na een prachtige combinatie, met een hoogstandje van Kevin Brasser, die de weg naar het SCO’63-doel volledig vrij maakte met een prachtig subtiel hakballetje. Oogstrelend! Het was niet de eerste en zou zeker niet de laatste kans voor de Boys worden, maar het scoren bleef toch uit, ook omdat in de 31e minuut de Zinkweg een penalty werd onthouden door de verder zeker niet slecht leidende scheids: doordat hem het zicht werd ontnomen zag hij niet hoe  Marnix de Koning in de zestien onderuit gehaald werd. De rust ging in met 1-0 voor de Zinkwegse Boys, die goed verzorgd voetbal op de mat legden.

In de 2e helft probeerde SCO’63 het initiatief wat meer naar zich toe te trekken door wat meer de aanval te gaan zoeken, en meer agressie in hun spel te leggen. met af en toe vervelende overtredingen en met veel commentaar op de scheidsrechter.

De Zinkwegploeg liet zich door het provocerende spel van de tegenstander toch wat van de wijs brengen en speelde niet meer zo sterk georganiseerd als in de eerste helft.

De verdediging onder leiding van Bas Koelemeijer met de wederom goed spelende Eric den Outer en prima Mitchell Dirkx gaven echter niet veel echte kansen weg. Hierdoor hervonden de Boys zich in het laatste deel van de tweede helft en ze gingen weer goed  verzorgd voetbal spelen. Er kwamen wat wissels: wederom vielen Mees Lebbink, John van der Zanden en Efraïm Hardloper goed in. Een luxe: zoveel kwaliteit in je team, dat wissels gelijkwaardig zijn aan de spelers, die gewisseld worden! In de 89e minuut maakt Justin de Lange de voor de Zinkwegse Boys verlossende 2-0, na weer een goede aanval. De assist was wederom van Kevin Brasser, die een prima wedstrijd speelde.

Toch was aanvoerder Mike Fiere voor mij ‘man of the match’, vanwege zijn enorme werklust en goed meeverdedigen, maar ook vanwege zijn rol als aanvoerder bij provocerende situaties door gefrustreerde SCO’63-spelers. Rust brengend, waardoor de wedstrijd niet uit de hand liep. Chapeau!