Ruime overwinning voor Zinkwegse Boys in streekderby tegen GOZ

3 Min Read

Oud-Beijerland – De aanhang van de bezoekende ploeg had de nacht vòòr de streekderby bij de kantine van  de Zinkwegse Boys middels een spandoek voorspelt, dat er vuurwerk verwacht kon worden. En dit trots op social media gepost, maar wellicht lag het aan het natte weer, dat de lontjes zich niet lieten aansteken of aan het feit, dat de supportersvereniging nog hun roes lag uit te slapen, maar het beloofde vuurwerk bleef, zeker van de kant van GOZ, uit.

De bezoekende ploeg zette in het begin nog wel druk, hetgeen resulteerde in een paar goede kansen, maar het was de thuisclub, die door Kevin Brasser (op aangeven van Simon van Rheeden) de 1-0 op het helaas defecte scorebord zette.

Daarna moest GOZ op jacht naar de gelijkmaker, maar goed keeperswerk van Stephan van Lierop en eveneens goed werk van de verdediging, weerhield de bezoekers van echt gevaarlijk worden. Het gemis van de vaste centrale verdediger Bas Koelemeijer (geblesseerd) werd door de Boys goed opgevangen. Het stond weer als een huis! Toch kwam GOZ uit een goed genomen corner vlak voor rust op 1-1. De Zinkweg scoorde kort daarna nog wel, maar dat doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. De ruststand was derhalve 1-1.

Direct na de rust kwamen de Zinkwegse Boys goed uit de kleedkamer, hetgeen in de 50e  minuut al resulteerde in een prachtige goal van Simon van Rheeden: hij krulde het leer  vanaf de hoek van het 16-metergebied over de ongelukkige goalie van GOZ in de verste hoek: 2-1.

De Zinkwegse Boys kregen meer kansen, omdat GOZ te gehaast op zoek ging naar de gelijkmaker, waardoor er te veel ruimte werd weggegeven. In de 80e minuut volgde de nekslag voor de bezoekers: Simon van Rheeden (who else?) voltrok het vonnis: 3-1. Uit een afgeslagen aanval krijgt hij de bal en lobde deze schitterend over de iets te ver voor zijn doel staande keeper van GOZ. En 5 minuten later was het weer raak: 4-1, nu door Rens Burgwal, die na een goede aanvallende combinatie van de Boys prima binnen schoot. De assist was van Simon van Rheeden, voor mij ’the man of the match’. Dat GOZ er nog 4-2 van maakte doet niks af aan de wederom prima prestatie van de Zinkwegse Boys. Vlak voor tijd pakte Stephan van Lierop, de stabiel spelende uitstekende goalie van de Boys nog een paar prima ballen, maar het echte vuurwerk van GOZ bleef uit….

Conclusie: de Zinkweg pakte de punten door 100% inzet en goed voetbal in de 2e helft, waarin ook Rens Burgwal opviel door goed spel en natuurlijk prima goal.

De wedstrijd werd prima geleid door scheidsrechter Michael Geysendorpher.