Goudswaardse Boys moet het hoofd buigen voor Zinkwegse Boys

Foto en Tekst Sander Schilperoort

Goudswaard – Afgelopen zaterdag moesten de Boys uit Goudswaard, na een wedstrijd met twee gezichten, het hoofd buigen voor de Boys van de Zinkweg.

Grote man was vanmiddag  Simon van Rheeden, die in 90% van de Oud-Beijerlandse zege een belangrijk aandeel had. Na drie minuten had deze gevaarlijke aanvaller de 0-1 op de schoen, maar doelman Bryan Huijzers redde bekwaam. Dit was voorlopig het enige wapenfeit van de bezoekers in de eerste helft, want de thuisclub nam de regie volledig over. In de 8ste minuut werd een vloeiende Goudswaardse aanval na een voorzet van Benjamin Eenkhoorn afgerond door Thomas van Peperstraten, maar dit feest ging vanwege buitenspel niet door. De formatie van trainer Leo Tol bleef de aanval zoeken, maar moest toezien hoe Zinkwegse Boys-doelman Stephan van Lierop uitstekende mogelijkheden voor onder meer Jacco Vink, Benjamin Eenkhoorn en Robin Verhoeven onschadelijk maakte. Volgens die oude bekende wet is na het missen van zoveel kansen een treffer aan de andere kant van het veld niet ver weg, en alzo geschiedde… Met nog zes minuten tot de rust opende Simon van Rheeden met een geraffineerd boogballetje de score: 0-1.

Nauwelijks drie minuten na de onderbreking kwam de thuisclub langszij. Goudswaarder Jacco Vink ging over de knie bij verdediger Eric den Outer en de toegekende penalty werd door Jordy Fakkel verzilverd: 1-1. De mannen van ZWB-oefenmeester Peter van Dam lieten hierna zien dat ze niet voor niets zo hoog op de ranglijst bivakkeren. De duimschroeven werden behoorlijk aangedraaid en toen halverwege de tweede helft Simon van Rheeden binnen het strafschopgebied werd getoucheerd door verdediger Darwyn Pennock belandde de bal op de Goudswaardse stip. Het slachtoffer zelf voltrok het vonnis: 1-2. Goudswaardse Boys probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar werd in de 81ste en 83ste minuut vakkundig uitgecounterd. Opnieuw Simon van Rheeden en invaller Matthew Verheul wisten met deze buitenkansjes wel raad: 1-4. De voor beide partijen niet onbekende arbiter Wim Kleinjan vond het na precies negentig sportieve minuten welletjes en hield de kaarten op zak.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.