Heinenoord en Oranje Wit gelijk

7 Min Read

Heinenoord nog steeds gehavend door de vele blessures , tegen Oranje Wit , uit of thuis altijd een lastige tegenstander met de nodige  stevige duels. Evenals tegen Kloetinge zat er niet meer in , dan een zwaar bevochten gelijkspel. De gasten kwamen al vrij snel na de aftrap via Ibo Ozbilek en Lorenzo Cairo in de zestien en een simpel hakje van Martijn Terlouw veranderde de bal van richting, zodat het gevaar was geweken.

Nadat Alexander Deetman bij zijn tegenstander de bal had ontfutseld ging hij er snel vandoor richting vijandelijk doel , helaas was zijn voorzet te scherp en een prooi voor doelman Marnix van Vuuren. Even later probeerde Mitch Fransen het van afstand, maar ook zijn pegel was een prooi voor de Dordtse sluitpost. Nadat Ibo Ozbilek in de 20e minuut maar net naast het doel van Marvin van Tienen had gemikt, schoot hij een minuut later uit een corner op de paal. Gelukkig voor de thuisploeg stond zijn vizier vandaag niet op scherp, want ook bij de volgende aanval was hij Jelle v.d.Starre te snel af, maar voorkwam een uitstekende redding van Marvin van Tienen de openingstreffer. Na bijna een half uur spelen raakte Martijn Terlouw geblesseerd en werd vervangen door een oude bekende, die weer terug is op het oude nest, Tom den Boer.

Uiteraard ging hij in de spits spelen en nam Mitch Fransen de plaats in van Martijn Terlouw. In deze periode kwam de formatie van coach Joop Hiele geweldig onder druk te staan en moest de aangepaste verdediging met een ook al  niet een helemaal fitte Davy Kaptein alle zeilen bijzetten om de NUL te houden. Nadat Pascal v.d. Kooij met snoeiharde schoten twee keer Marvin van Tienen probeerde te passeren, wat niet lukte ging de storm even liggen en kwam er lucht voor De Noord. Dat resulteerde in een paar corners, waarbij Dejan de Feiter de kans kreeg de score te openen, echter zijn inzet was te zacht en geen probleem voor Marnix van Vuuren. In de 35e minuut was het uitgerekend aanvoerder Arto Dielhof , die zijn oude club pijn had kunnen doen , toen hij uit een voorzet van Joe Nyero de 1 – 0 op zijn schoen had, maar wilde het misschien te mooi doen en schoot ver over. Vijf minuten voor het verstrijken van het eerste bedrijf bereikte een schitterende pass van Larbi El Harouchi de mee gekomen Tom den Boer, die op zijn beurt Joe Nyero bediende, echter zijn poging helaas zag mislukken.

Op slag van rust lukte het bijna Ibo Ozbilek een treffer te produceren, maar dat feest ging niet door en na toevoeging van 5 minuten extra tijd klonk het rustsignaal van scheidsrechter Nurettin Eren uit Vleuten met de brilstand: NUL  – NUL. Het tweede bedrijf startte met Ramy Salem , waardoor Joe Nyero in de kleedkamer achterbleef.

De bezoekers zochten meteen de aanval waarbij Lorenzo Cairo de vrijstaande Ibo Ozbilek bereikte en gelukkig voor de Noord maar net over de lat mikte. Het was echter uitstel van executie , want in de 62e minuut was het invaller Ivar de Boer, die op aangeven van Anouar Said de 0 -1 op het scorebord bracht. De Noord ging op jacht naar de gelijkmaker wat resulteerde in een kopbal van Davy Kaptein, die maar net over ging en een ingeschoten bal van Mitch Fransen uit een corner, die met moeite door Achraf Bouchrit van de lijn werd gehaald. Deze fase was de FIDUS-formatie de betere ploeg en was Ramy Salem dichtbij de gelijkmaker, toen hij van de rechterkant enkele tegenstanders het nakijken gaf en zijn uithaal rakelings langs de verkeerde kant van de  paal zag gaan.

Ook Marco Kruijthof en Donny Navajas werden binnen de lijnen gebracht voor Ibrahim El Morabit en Tom den Boer. Een geweldige rush van Larbi El Harouchi, die tegenstanders passeerde of ze er niet stonden, had een beter lot verdiend  en als beloning had moeten scoren, maar strandde helaas op de laatste hindernis, uitblinker Marnix van Vuuren. Even later was hij er weer om zijn eigen doelman assistentie te verlenen door een bal van de lijn te halen om vervolgens de aanval te zoeken en onderuit werd gehaald, snel opkrabbelde, maar uit balans was gebracht en alsnog uithaalde met als gevolg net over. Een heerlijke wedstrijd voor het aanwezige publiek ,waarbij de spanning steeg en de gelijkmaker dik verdiend zou zijn geweest……… en die kwam dan ook. Uit de zoveelste hoekschop in de slotfase vond Donny Navajas ondanks de enorme drukte in het strafschopgebied toch nog een klein gaatje en met een gave kopbal gaf hij de Dordtse sluitpost het nakijken en dat betekende de verdiende gelijkmaker. 1 – 1. Al met al een heerlijke wedstrijd die ondanks het gemis van een aantal belangrijke spelers, toch een belangrijk punt opleverde.

Volgende week is er een vrij weekend en kunnen hopelijk een aantal spelers herstellen om er op 20 november a.s. bij te zijn voor de wedstrijd in en tegen Papendrecht. Aanvang : 14.30 uur.

OPSTELLING: Marvin van Tienen – Martijn Terlouw – ( Tom den Boer – Donny Navajas ) – Davy Kaptein – Alexander Deetman – Arto Dielhof – Dejan de Feiter – Jelle v.d. Starre – Mitch Fransen – Joe Nyero. –( Ramy Salem  )- Larbi El Harouchi _ Ibrahim El Morabit – ( Marco Kruijthof.)