Recycle Sint Hoeksche Waard, Slim & duurzaam Sinterklaas vieren

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Mijnsheerenland – De geur van pepernoten hangt alweer geruime tijd in de lucht en pakjesavond staat bijna voor de deur. Iedereen gaat weer in de vijfde versnelling om alle cadeaus op tijd ingepakt en wel in huis te halen en dat gaat niet altijd zonder stress. Daarnaast draait de pinpas overuren en de feestmaand is al zo kostbaar. Worden we langzaam niet wakker op het gebied van overconsumptie? Carienke de Jong, Sacha Kegel en Kim Kegel organiseren daarom voor de tweede keer de Recycle Sint speelgoedmarkt. Op woensdagavond 17 november kan speelgoed worden gekocht in de Laurentiuskerk van Mijnsheerenland.  

De laatste jaren zijn wij steeds bewuster bezig met het in de praktijk brengen van een duurzamere levensstijl. De veranderingen die wij aanbrengen in ons persoonlijk leven zijn weliswaar nog maar op kleine schaal, maar wij zien het als onze verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met deze aarde en ook een voorbeeld hierin te kunnen zijn voor de volgende generatie. We kijken waar onze mogelijkheden liggen om hieraan bij te dragen.

Met de feestdagen in het vooruitzicht, voelen we ons geroepen om in onze omgeving ook een stukje bewustwording te creëren. We willen aansluiten bij de landelijke Recycle Sint en een speelgoed ruilmarkt organiseren. Recycle Sint wil zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven, zodat het vieren van het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig wordt.

Net als 2 jaar geleden passen wij het concept van de Recycle Sint iets aan, waardoor wij ook een breder maatschappelijk doel kunnen steunen. In plaats van ruilen, zal het speelgoed worden verkocht, waarbij een deel naar de verkoper gaat en een deel wordt geschonken aan Het Vergeten Kind. Het speelgoed dat overblijft kan worden geschonken aan de Voedselbank Hoeksche Waard. De Voedselbank zamelt speelgoed in en zorgt ervoor dat het terecht komt bij gezinnen met kinderen die met armoede te maken hebben en die dit goed kunnen gebruiken.

De speelgoedruilmarkt in Mijnsheerenland vindt plaats op 17 november van 19.30-21.00 uur in de Laurentiuskerk, Kerkplein 1a Mijnsheerenland. Wil je speelgoed aanbieden voor de verkoop stuur dan een email naar [email protected] voor de spelregels.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren