Leerlingen de Bouwsteen in actie voor ‘Save the children’ Bordje bij!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
In actie voor 'Save the children' Bordje bij! - Foto de Bouwsteen

‘s-Gravendeel – Leerlingen uit de twee groepen 8 van cbs De Bouwsteen uit ‘s-Gravendeel hebben bedacht dat ze vrijdag 17 december uitroepen tot foute kersttruiendag. Dit hebben ze gekoppeld aan een goed doel nl. de actie Bordje Bij! van de grootste kinderrechtenorganisatie ter wereld: Save the Children.

‘Als grootste kinderrechtenorganisatie ter wereld willen wij dat alle kinderen een goed bord eten krijgen. Waar ze ook wonen. Dus ook in gebieden waar dit niet vanzelfsprekend is, waar voedseltekorten heersen of conflicten de toevoer van voedsel beperken.

De coronacrisis, conflicten en de gevolgen van klimaatverandering hebben het honger- en ondervoedingsniveau naar een wereldwijd recordniveau gebracht. Nog nooit eerder raakten de levens van kinderen op zo’n grote schaal ontwricht’.

Vanwege de corona maatregelen zijn grote acties op school momenteel niet haalbaar en dus zetten de kinderen hun beste beentje voor met allerlei kleinschalige projectjes: er worden statiegeldflessen ingezameld, popcorn verkocht, armbandjes en haarbanden aangeboden, zakjes aardappels verkocht en zelfgebakken brownies aan de man gebracht in de plaatselijke Jumbo.

Ook zijn àlle kinderen van De Bouwsteen opgeroepen om vrijdag in een foute kerst outfit naar school te komen liefst samen met een donatie voor dit prachtige doel.

Mocht u ook iets willen doneren, geef het aan iemand af bij de ingang van de school (want binnenlaten is helaas niet toegestaan). Het geld komt dan zeker weten op de goede plek terecht!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren