Eerste bewoners in tijdelijke opvang ’s-Gravendeel gearriveerd

0
2370
De stacaravan waar de bewoners in zullen gaan wonen. - Foto Hoeksche Waard Nieuws

Half jaar met mogelijke verlenging

De tijdelijk opvang wordt voor zes maanden geopend, met de mogelijkheid om voor nog eens zes maanden te verlengen. Het COA is eigenaar van de locatie die eerder al meerdere keren voor opvang werd ingezet. De opvang en het contact met de omwonenden verliepen altijd prettig en het COA is blij om weer terug te zijn in de gemeente Hoeksche Waard.

Evaluatie met inwoners

Na de eerste zes maanden gaat de gemeente de opvang evalueren met inwoners en organisaties Hoeksche Waard. Vervolgens gaan de gemeente en het COA in gesprek over een mogelijke heropening van het azc in de toekomst.  

Stacaravans

De opvang vindt plaats in stacaravans. Deze zijn nieuw op de locatie en de komende maanden worden de laatste stacaravans geplaatst . Daarnaast worden de bestaande kantoren gebruikt voor de begeleiding. De lokale en landelijke pers waaronder de redactie van Hoeksche Waard Nieuws was vanochtend welkom om voor aankomst van de asielzoekers een kijkje te nemen en verslag te leggen hieronder enkele foto’s.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.