Natuurbegraafplaats Zomerlanden verwelkomt midwinterhoornblazers

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Henk-Jan en dochter Joëlle - Foto PR
Heinenoord – Zomerlanden verwelkomt de komst van het licht met de hulp van drie midwinterhoornblazers. De hoornblazers verspreiden zich over de begraafplaats en zijn op zondag 19 december om 12.00 uur te horen o.l.v. Henk-Jan Schutte. Ook op andere natuurbegraafplaatsen waar wij mee samenwerken, zal op dezelfde manier het licht worden ingeluid. U bent van harte welkom om dit te ervaren.

 
De midwinterhoorn als traditie 
Midwinterhoornblazen is nog altijd een traditie in het oosten en noordoosten van het land, waar een aantal natuurbegraafplaatsen gehuisd is waar wij nauw mee samenwerken. Het geluid van de midwinterhoorn kan kilometers ver dragen. We weten niet precies of er werd geblazen om te waarschuwen of om hulp te vragen over grote afstand. Vast staat wel dat er van oudsher geblazen werd om aan te kondigen dat de dagen langer worden. Normaalgesproken wordt er alleen op de midwinterhoorn gespeeld vanaf de adventstijd tot aan Driekoningen.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren