Online discussie tussen voormannen van LTO en Natuur & Milieu

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Sjaak van der Tak ( LTO Nederland ) ook wel bekend als de formateur van de coalitie in de Hoeksche Waard.

Hoeksche Waard – Staan natuurbeschermers, bevorderaars van de energietransitie en landbouwers tegenover elkaar of kunnen zij elkaar juist aanvullen? Als we miljarden uitgeven om CO2 uit de lucht te vangen en op te slaan in diepe cavernes, waarom geven we dan geen vergoeding voor het vastleggen van koolstof in de teelt laag? Kunnen we deze functies vastleggen in business modellen, die toe te passen zijn in de Hoeksche Waard?

Over zulke vragen gaat de discussie die HWDuurzaam op 20 januari a.s. organiseert tussen Sjaak van der Tak (LTO Nederland) en Alex Ouwehand (Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland). Beide voormannen zullen tevoren een voordracht houden over de verschillen maar ook de kansen van samenwerking tussen de agrarische sector en natuurbeheer op het gebied van duurzaamheid en energietransitie.  

Sjaak van der Tak is sinds begin 2021 voorzitter van LTO Nederland, de landelijke belangenorganisatie van boeren en tuinders. Hij is in de Hoeksche Waard o.a. bekend als verkenner van de coalitie die in 2018 na de eerste gemeenteraadsverkiezingen in deze gemeente werd gevormd. Alex Ouwehand is directeur van de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland, die 300 lokale en regionale organisaties vertegenwoordigt op het gebied van natuur, landschap, milieu en duurzame ontwikkeling.

De gedachtewisseling maakt deel uit van een serie lezingen die HWDuurzaam dit jaar organiseert over deze onderwerpen. De regionale coöperatie wil door informatievoorziening en opinievorming bijdragen aan haar streven naar een energie neutrale Hoeksche Waard in 2040.

Door de coronabeperkingen wordt het een online bijeenkomst, die via Zoom is te volgen. Wie de avond wil meemaken kan zich tot uiterlijk 20 januari a.s. aanmelden via [email protected]. Deelnemers ontvangen tevoren via e-mail een link om de voordrachten en de discussie te volgen en daarop te reageren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.