Laatste deel van de Keen in Strijen wordt gebaggerd

0
476
Foto WHSD

STRIJEN – De Keen is de waterverbinding tussen Strijen en het Hollandsch Diep. Hollandse Delta gaat de laatste delen baggeren. In totaal wordt er 8.000 kubieke meter bagger uitgehaald. De bagger is licht verontreinigd en wordt daarom afgevoerd.

De werkzaamheden winden plaats vanaf het water. De Kleine transportboten brengen de baggerspecie naar de Sasseweg of Kooilandsedijk. Van daaruit wordt de bagger met vrachtwagens afgevoerd. De werkzaamheden vinden uitsluitend overdag plaats en duren tot begin maart.

Baggeren levert een bijdrage aan het verbeteren van de waterkwaliteit. Door het verwijderen van de bagger, krijgt water meer zuurstof, ruimte en licht. Dat is goed voor de planten, vissen en overige (water)dieren.

Het grootste deel ten zuiden van de bebouwde kom van Strijen is gebaggerd in 2017. De laatste keer dat De Keen is gebaggerd, was in 1985.

Vragen

Heeft u vragen over de uitvoering, dan kunt u contact opnemen met het waterschap, telefoon 0900 2005 005 of [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.