Peuterevent De Vliet, samen bewegen is gezond

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Klaaswaal – We ontvangen de peuters in het lokaal van de peuterspeelzaal. Een aantal peuters gaat direct spelen. Dit geeft ons de gelegenheid om de moeders welkom te heten, koffie en thee in te schenken en kort te vertellen wat we vanmorgen gaan doen. 

Daarna gaan we naar het speellokaal. Het thema van het eerste peuterevent van 2022 is bewegen. De peuters stappen het speellokaal van cbs De Vliet in Klaaswaal binnen en al snel klinkt het: ‘Whow! Juf wat gaaf, mogen we gelijk beginnen?!’ En dat mag. De kinderen genieten van het klimmen en glijden.

Bewegen is gezond, het daagt je uit en je krijgt er een goed gevoel van. Vol enthousiasme gaan de kinderen aan de slag. Nadat de kinderen het parcours verkend hebben zien we de kinderen vrijer worden. Dat is mooi om te zien. Een aantal jongste kleuters wil graag aansluiten en dat mag. Ze helpen de peuters waar nodig en spelen er zelf heerlijk op los.

De Nationale Voorleesdagen beginnen vandaag en het prentenboek van het jaar is ‘Maar eerst ving ik een monster’. Een spannend boek met een kort verhaal waarin een jongen monsters gaat vangen. Lezen en voorlezen is zeer belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarnaast is het leuk om voor te lezen en versterkt het de onderlinge band.

Speciaal voor de voorleesdagen heeft de school ook een speurtocht door het dorp uitgezet. Verspreid over Klaaswaal zitten 10 monsters verstopt die de kinderen mogen gaan vangen. Ieder monster heeft een nummer en een letter. De peuters ontvangen een flesje water en de eerste exemplaren van de speurtocht.

Meer informatie over de speurtocht kunt u vinden op de website van de school.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.