Echtpaar Bouman-de Vos uit Goudswaard 60 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Diamanten echtpaar Bouwman-de Vos uit Goudswaard samen met dorpswethouder Blaak - Foto Gemeente HW

Goudswaard – Maandag 31 januari was het 60 jaar geleden dat Jan Bouman (84) en Nel Bouman-de Vos (84) uit Goudswaard met elkaar in het huwelijk traden. Dorpswethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat ging bij het echtpaar op visite en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur. Natuurlijk ontving ook het echtpaar Bouman een mooie bos bloemen en het gedicht ‘Tezamenheid’.

Jan werd geboren in Rotterdam, maar verhuisde in 1949 met zijn ouders naar Goudswaard. De wieg van Nel stond in Oude-Tonge, waar ze tot haar trouwen in 1962 woonde. Het echtpaar leerde elkaar kennen toen Jan in 1957 op bezoek ging bij verre familie in Oude-Tonge. Het bleef vervolgens niet bij 1 bezoek en het stel kreeg al snel verkering. En dat betekende heel wat weekenden op de fiets, door weer en wind, met de boot het Haringvliet over om elkaar te zien. Nadat ze getrouwd waren, zijn Jan en Nel in Goudswaard gaan wonen en dat doen ze nu nog steeds met veel plezier. Jan begon als tuinder. Daarna werkte hij samen met zijn vader in een winkel voor onder andere levensmiddelen, als vertegenwoordiger in wasmiddelen en als hovenier bij Brussaard. Hier maakte hij van zijn hobby zijn werk. Na zijn pensioen heeft Jan nog veel vrijwilligerswerk gedaan onder andere voor de Nederlands hervormde kerk. Nel heeft altijd met veel liefde voor het gezin gezorgd en hield erg van naaien. Het echtpaar ging er graag samen op uit met de fiets. Ook hebben ze beiden in koren gezongen. Jan kluste daarnaast graag in en om het huis en houdt nog steeds van tuinieren.

Samen kreeg het echtpaar 5 kinderen. En inmiddels is het gezin verder uitgebreid met 12 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Het geheim van hun huwelijk? ‘Twee verschillende mensen gaan verder samen door het leven, nadat ze elkaar voor God’s aangezicht trouw hebben beloofd. Dan mogen we Hem alleen danken die ons al 60 jaar in voor- en tegenspoed geholpen heeft.’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren