Bewoners Hoeksche Waard West roepen Gemeenteraad op: eerst de infrastructuur rondom de Leenherenpolder in Goudswaard op orde brengen!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

De grootschalige ontwikkelingsplannen voor de Leenheerenpolder in Goudswaard brengen de bewoners van de omringende dijken en polderwegen ertoe een smeekbede te richten tot de gemeenteraad. Het Dijkenoverleg HW Zuidwest betoogt: ‘De raadsleden zijn onze laatste reddingslijn; alleen zij kunnen eisen dat er eerst een goede verkeersontsluiting komt die de bewoonde dijken ontziet, voordat er tot nieuwe uitbreidingen wordt overgegaan. 

De afgelopen decennia is de verkeersoverlast in het zuidwesten van de Hoeksche Waard drastisch toegenomen, niet in de laatste plaats vanwege uitdijende bedrijven in de Korendijkse polder die eigenlijk stiltegebied is. Door de alsmaar toenemende mobiliteit en het zware verkeer is er door trillingen en bevingen al veel schade aan de (niet onderheide) dijkhuizen ontstaan en is er door stank- en geluidsoverlast geen sprake meer van “woongenot”. We willen geen “Groningse toestanden”!’

De plannen voor de bouw van ongeveer 60 permanente woningen, 40 recreatiewoningen plus eventueel nog 50 recreatiewoningen in de Leenheerenpolder, in de meest westelijke uithoek van de Hoeksche Waard, en het upgraden van het havengebied voor dagrecreatie, voldoen niet aan de hoofdvoorwaarde in de eigen gebiedsvisie: ‘eerst een goede verkeersontsluiting’. Bovendien is er geen zicht op realistische en betaalbare oplossingen voor de allang bekende verkeersoverlast op de dijken; laat staan voor de nieuwe verkeersproblemen die de uitbreiding in de Leenheerenpolder met zich mee zal brengen. De volksvertegenwoordigers van alle partijen wordt dringend verzocht te eisen dat eerst een adequate ontsluiting wordt ontworpen en gerealiseerd(!), voordat er nieuwe en vooral passende ontwikkelingen in Goudswaard en omgeving worden toegestaan.

‘Dit is geen politiek vraagstuk, maar gewoon een kwestie van gezond verstand en kennis van de situatie op de dijken en polderwegen, ongeacht politieke kleur en richting. Na zoveel jaren uitleggen, bidden en smeken doen we een beroep op de zorgplicht die de gemeente voor haar inwoners heeft aldus Judith Prins, namens het Dijkenoverleg Hoeksche Waard Zuid West en Alie Plas, namens Duik in de Dijk


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren