Nipte zege voor ‘s-Gravendeel tegen Blijdorp

Verslag Jeffrey Nathalia, foto: Sandra Barth

’s-Gravendeel heeft tegen Blijdorp een nipte zege weten te boeken. Blijdorp werd op donderdagavond laat als vervanger gevonden door een late afzegging.Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het spel gonsde heen en weer.

Het was aan doelman Ricardo Bakker te danken dat de teller op nul bleef staan doordat hij enkele knappe reddingen verrichtte. ’s-Gravendeel kwam na vijfentwintig minuten verrassend op voorsprong. Ryan Aarnoudse slingerde de bal voor het Rottterdamse doel met de intentie dat één van zijn medespelers er iets mee konden doen. Echter de bal werd door de wind gedragen en verdween in de verre hoek achter de Blijdorp doelman 1-0. Blijdorp liet het er niet bij zitten en zocht meerder malen de aanval op. Voor de rust kreeg Blijdorp nog een riante mogelijkheid, maar weer stond Ricardo Bakker in de weg. De 1-0 was ook de ruststand.

De tweede helft gaf het zelfde beeld als na de 1-0. Een zeer aanvallend Blijdorp. Er zat niets anders op voor ’s-Gravendeel dan tegen te houden. In balbezit kon ’s-Gravendeel zelf niet veel doen en kon het de bal niet lang in de ploeg houden. Maar ’s-Gravendeel was bestand tegen de Rotterdamse aanvallen. Jurre de Ronde, die in de tweede helft tussen de palen stond, wist ook de nul vast te houden. De thuisploeg kon op nog wel een grotere voorsprong komen. Een puntgave voorzet van de jarige Maurits Kuiper werd fraai richting de doelmond gekopt door Ryan Aarnoudse. Maar de ‘tweede’ doelman van Blijdorp keerde de inzet knap.

Na negentig minuten vond arbiter Koremans het best, waarna ’s-Gravendeel dus met de 1-0 winst van het veld stapte.
Rest nog te vermelden dat rond de zeventigste minuut twee spelers van ’s-Gravendeel O19 hun eerste minuten maakte voor ’s-Gravendeel 1. Namelijk de achttienjarigen Wesley Dijkstra en Geert Vink.

Volgende week weer een vriendschappelijke wedstrijd voor ‘s-Gravendeel. Dan op bezoek bij de oudste club van Dordrecht D.F.C. Aanvang aan de Reeweg-Oost is 14.30 uur

Opstelling ’s-Gravendeel:
Ricardo Bakker (46ste Jurre de Ronde), Lorenzo v/d Heijden, Leon de Jong, Maurits Kuiper (70ste Nathan Verbeek), Job v/d Vorm, Ryan Aarnoudse (70ste Wesley Dijkstra) Nick Kranendonk, Zoey Hoogwerf (70ste Geert Vink), Perrie Huisman, Luke Remijn, Daan van Son

Arbiter: A. Koremans uit Oudenbosch