Jan Windey, oud directeur Stichting Cavent overleden.

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
SONY DSC

Hoeksche Waard – Op vrijdag 11 februari is Jan Windey, oud directeur van Stichting Cavent overleden aan de gevolgen van ALS.

Persoonlijke aandacht is waar het bij Jan Windey om draaide in de zorg. Hij vond het belangrijk zelf alle bewoners van Cavent te kennen, hun ouders te kennen en vooral ook hun verhaal te kennen. Hij kon er van genieten om met regelmaat zelf mee te werken in één van de locaties van Cavent, een praatje te maken met de bewoners en direct te horen wat hen bezig hield. Cavent is een stichting waar vooral mensen met een beperking wonen. Voor Jan Windey was het credo “Van zorgen voor, naar zorgen dat…” Naast de zorg vooral oog hebben voor wat de bewoners van Cavent wel kunnen, kansen bieden en naar het beste van hun kunnen deelnemen aan de gewone maatschappij waren belangrijk voor hem.

Voor Jan Windey stond voorop dat Cavent van de Hoeksche Waard is. De Hoeksche Waard met zijn nog steeds landelijke structuur, overzichtelijke dorpskernen en toch ook nog steeds een eilandgevoel bracht in zijn ogen ook veel verbinding, betrokkenheid en samenhang. Juist die dingen die voor bewoners van Cavent zo belangrijk zijn om deel uit te kunnen maken van de ‘gewone’ wereld. Juist ook die dingen die nodig zijn om goede zorg te kunnen leveren.

Om die reden heeft Jan Windey zich ingezet voor samenwerking met een sterk Hoeksche Waards karakter. In de eerste plaats met de gemeente(n) en met de instellingen zoals Alerimus, Zorgwaard en Heemzicht en de v/h WHW, die eveneens sterk lokaal gebonden zijn. Samenwerking met het lokale bedrijfsleven heeft geleid tot de oprichting van het Sociaal Werk Bedrijf, de halfjaarlijkse voetbalwedstrijden met De Dissidenten uit Heinenoord waren voor Jan Windey altijd een feestje.

Onder leiding van Jan Windey is Cavent uitgegroeid tot een innovatieve zorgorganisatie. In 2014 won Cavent de Univé Zorginnovatieprijs met zijn idee voor de Buzz Buddy, een apparaatje dat helpt om mensen met een beperking zelfstandig te laten reizen.  Het daarmee gewonnen prijzengeld is geïnvesteerd in het symposium “Kopzorg” over technologische innovaties in de zorg. Daarnaast is Cavent lange tijd voorloper geweest in het ontwikkelen van beeldbellen in de zorg. Iets dat nu gemeengoed is geworden. Daarnaast heeft hij concept voor het nieuwe woonproject Stougjeshof in Oud Beijerland uitgedacht.

Jan Windey is ruim tien jaar directeur-bestuurder geweest van Cavent. Bij zijn aantreden trof hij een betrekkelijk kleine stichting in deplorabele staat aan. Op zijn eerste werkdag moest hij naar de bank om een lening af te sluiten zodat de salarissen betaald konden worden.  Bij zijn vertrek was Cavent gegroeid met nieuwe locaties zoals de Vlashof in ’s Gravendeel en de Lindehoeve in Mookhoek en met een succesvol leerwerkbedrijf Cavent Tuin, ook in Mookhoek. Kort na zijn pensionering is Stougjeshof in Oud Beijerland in 2019 geopend. Daarmee is voor hem de droom van zelfstandig wonen voor mensen met een beperking en die elkaar wederzijds steun bieden uitgekomen. En bovenal is Cavent uitgegroeid tot een solide zorgaanbieder in de Hoeksche Waard.

 

Na zijn pensionering is Jan Windey tot aan zijn overlijden actief gebleven als lid van de Raad van Toezicht van de Hoeksche Waardse stichting Dwarsdoen en van het bestuur van de stichting Rehabilitatie 92.

 

Jan Windey is 66 jaar oud geworden en laat een vrouw, vijf dochters, twee kleinkinderen en een warme herinnering na.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren