Nieuwe cursus “Natuurbeheer” vangt aan op maandagavond 5 februari 2018

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

NUMANSDORP – Terreinbeheer van Hoekschewaards Landschap (HWL) beheert 200 ha natuurterreinen en landschapselementen. Naast enkele betaalde medewerkers en een kleine groep vrijwilligers is er behoefte aan versterking. Ook zijn er plannen om een nieuwe werkgroep op te richten die de beheerder ondersteunt bij de werkzaamheden en mede richting geeft aan het beleid. Om hieraan invulling te geven organiseert Terreinbeheer een cursus “Natuurbeheer”.

In deze cursus komen de basisbegrippen ter sprake die belangrijk zijn voor hetNatuurbeheer. Belangrijk hierbij zijn de bescherming van de in Nederland voorkomende leefgemeenschappen van dieren en planten, maar ook het vergroten van de biodiversiteit door juist beheer. Natuurlijk wordt er ingezoomd op de situatie in de Hoeksche Waard en komen Hoekschewaards Landschap, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten aan het woord.Welke rol er is weggelegd voor vrijwilligers komt nadrukkelijk aan het eind van de cursus ter tafel!

De cursus richt zich vooral op geïnteresseerde leken. Er is dus geen voorkennis nodig. Aan het eind van de cursus wordt gevraagd of de cursisten geïnteresseerd en bereid zijn om naar vermogen actief te zijn in de door HWL beheerde natuurterreinen en het onderhoud van de landschapselementen.

De cursusavonden zijn op maandag 5, 12 en 19 februari van 19:30 uur tot 21:30 in het Nationaal Landschap Centrum (Veerweg 1c, 3281 LX Numansdorp). Inloop vanaf 19:00. Als besluit van de cursus wordt op zaterdag 24 februari een praktijk/werkochtend georganiseerd in een door HWL beheerd terrein.

De cursus kost voor leden HWL € 20,= en voor niet-leden € 30,= . Dit laatste is inclusief het lidmaatschap voor het lopende jaar. De deelnemers ontvangen aan het einde van de cursus een getuigschrift. Gaarne opgeven voor de cursus via [email protected] met vermelding cursus natuurbeheer, naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren