Uitoverwinning ‘s-Gravendeel op IJVV de Zwervers

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto: Sandra Barth

’s-Gravendeel is de hervatting van de competitie goed begonnen en heeft drie belangrijke punten kunnen toevoegen. Het was echter IJVV de Zwervers wat al na tweeëndertig seconden op voorsprong kon komen. Een voorzet vanaf de linkerkant werd op de lat gekopt, de teruggekaatste bal kon niet in het doel gewerkt worden omdat Ricardo Bakker zeer alert was. Nathan Verbeek probeerde kort daarna de kwaliteiten van de Rotterdamse keeper, maar zijn inzet was voor Soufian Bouchnafa geen probleem.

’s-Gravendel was nog niet goed wakker geschud, het mocht doelman Ricardo Bakker danken dat de teller op nul bleef staan. Eerst tikte hij de bal uit de hoek nadat Ayrton Kampwart de bal met een fraaie curve langs de muur plaatste, daarna kon hij knap redding brengen op een inzet van Stivan Silva. Nadat de behendige dribbelaar Ronnie Pfeffer de paal trof werd ’s-Gravendeel goed wakker. Het kroop uit de schulp en kwam zelfs rond minuut vijfentwintig op voorsprong. Met een subtiel passje zette Youri Ton, Ryan Aarnoudse vrij voor de keeper. Aarnoudse passeerde knap de uitgelopen doelman en schoof de bal in het lege doel, 0-1. Hierna gonsde het spel enigszins heen en weer.

En weer was het Ricardo Bakker die opnieuw de baas was op een poging van Ayrton Kampwart.

Vlak voor het rustsignaal kon ’s-Gravendeel de voorsprong verruimen. Ryan Aarnoudse zette de bal strak voor het doel, het was echter Bouchnafa die de poging van Kevin Fortuin wist te keren.

De voorsprong werd door ’s-Gravendeel vergroot na zes minuten spelen in deel twee. Ryan Aarnoudse draaide knap weg bij zijn tegenstander, waarna Leon de Jong in bal bezit kwam en de bal achter doelman Bouchnafa werkte, 0-2. En ’s-Gravendeel kreeg de smaak te pakken en was zodoende de ploeg in meer balbezit. Ryan Aarnoudse kon alleen op de Rotterdamse doelman afstormen,  nu was Bouchnafan hem wel de baas. Even leek het erop dat de 0-3 op het scorebord kwam. Echter de IJVV de Zwervers assistent scheidsrechter vond dat Ryan Aarnoudse zich in buitenspelpositie bevond, waarna arbiter Kaijen de twijfelachtige waarneming maar overnam.

IJVV de Zwerver probeerde hierna de in vorm zijnde Bakker te passeren. Dat gebeurde dan ook in de vierenzestigste minuut. Na een rommelige situatie voor het doel mocht Mohammed Talbi de aansluittreffer op zijn naam zetten. ’s-Gravendeel kon de resterende tijd de verdediging goed gesloten houden. Het had wel geluk dat Ronnie Pfeffer in de slotfase de bal na een goede actie net overschoot.

Door de winst is ’s-Gravendeel weer een paar plekjes opgeschoven.

Komende dinsdagavond speelt ’s-Gravendeel in Oud – Beijerland tegen Zinkwegse Boys om de Fidus Cup. Aanvang 20.00 uur.

Volgende week zaterdag is Zwarte Pijl de bezoekende ploeg op Sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur.

 

Opstelling IJVV de Zwervers:

Soufian Bouchnafa, Aleksandar Bogdanovic, Dennis van Leeuwen, Mohammed Talbi, Rachid Bouali, Ronnie Pfeffer, Mohamed Boudal, Stivan Silva, Arison Muriq (Yannick Esajas)(J. el Hachhouchi), Dennis de Jel, Ayrton Kampwart (Mourad Boudal)

 

Opstelling ’s-Gravendeel:

Ricardo Bakker, Leon de Jong, Lorenzo v/d Heiden, Ronald van Wingerden, Nathan Verbeek, Maurits Kuiper, Job v/d Vorm, Youri Ton, Zoey Hoogwerf (75ste Luke Remijn), Ryan Aarnoudse (85ste Tristan Ton), Kevin Fortuin (64ste Perrie Huisman)

 

Arbiter D. Kaijen uit Capelle a/d IJssel

 

Scoreverloop:

25ste     0-1       Ryan Aarnoudse

51ste     0-2       Leon de Jong

64ste     1-2       Mohammed Talbi

 

Gele kaarten:

Soufian Bouchnafa en Mohammed Talbi (IJVVde Zwevers)

Youri Ton (’s-Gravendeel)

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren