‘Duizend euro om dokter Bernard om te leggen’, man uit Hoeksche Waard moet naar cursus na bedreiging van huisarts

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Een 21-jarige man uit de gemeente Hoeksche Waard heeft een voorwaardelijke straf gekregen, omdat hij op sociale media de Utrechtse huisarts Bernard Leenstra bedreigde. De man is voorwaardelijk vrijgesproken en moet een training volgen om herhaling te voorkomen.

“Ik bied duizend euro om dokter Bernard om te leggen”, had de man op internet geschreven. Bernard Leenstra is mede-oprichter van Prullenbakvaccin.nl, de website die bedoeld is om te voorkomen dat overgebleven vaccins niet worden gebruikt. De huisarts deed na de bedreiging aangifte bij de politie. Die haalde de man uit de Hoeksche Waard op 12 januari thuis op.
De verdachte verscheen woensdag in een hoorzitting. Ook huisarts Leenstra was aanwezig. Tijdens de bijeenkomst bood de verdachte zijn excuses aan. Hij verklaarde dat hij niet wist wat hem bezielde toen hij de tekst online plaatste.
 
De man mag het komende jaar niet opnieuw in de fout gaan. Dan wordt hij alsnog gestraft. Ook moet hij zich melden bij de reclassering én een training van een tiental sessies om te voorkomen dat hij in herhaling valt.
Bernard Leenstra laat op Twitter weten dat hij zich in de maatregelen kan vinden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren