ZBVH wint met 6-1 van TransvaliaZW en scoort  tevens voor Oekraïne

6 Min Read

Zuid-Beijerland – Afgelopen zaterdag ontving ZBVH de oudste voetbalclub uit Rotterdam van de linker maasoever te weten TransvaliaZW welke reeds werd opgericht op 14 mei 1905 en  thans huist aan de Charloise Lagendijk.

De weliswaar laag geklasseerde  Rotterdammers ( nr 13 ) verrasten vorige week streekgenoot NBSVV door met maar liefst 1-5 op Nieuw Beijerland te winnen. De Zuid-Beijerlanders  waren derhalve gewaarschuwd voor onderschatting.De gasheren misten behoorlijk  weer wat sterkhouders om diverse redenen ; de gebroeders Lodder, Robin Konijnendijk en Twan Breure .   Niet alleen op het veld ontbraken er belangrijke pionnen maar ook op de bank,   hoofdtrainer Rene Milot  moest vanwege ziekte afhaken , hij werd met verve  vervangen door Niels Kreeft  de trainer van het tweede.

Spits Wessel Schouwink was weer van de partij dus keerde Jimmy Andeweg terug naar de vleugel, aan de andere kant van de vleugel was er wederom een basisplek voor de jeugdige Jarno van der Heiden.

Na 3 minuten speeltijd was het eerste gevaar voor het doel van de thuisploeg , een vrije trap van TransvaliaZW had de ZBVH doelman niet goed klemvast , de bal  kon ternauwernood  weggetrapt worden en zodoende werd een snelle achterstand voorkomen.De supporters van de Herculianen vermoedden op dat moment dat het weleens een zware middag zou kunnen worden echter dit onderbuikgevoel werd al snel weggenomen.

Vanuit het niets werd spits Wessel Schouwink in de 13e speelminuut vrijgezet voor de goal na een schitterende dieptepas van aanvoerder Mark Burger, goaltjesdief Schouwink wist wel raad met deze buitenkans en schoot de bal prachtig over de uitkomende ZW keeper heen en tekende de 1-0 aan.

Dit bleek de aanzet van een waar  doelpunten festijn want nog geen minuut later werd opnieuw gejuicht op sportpark de Hercules.Marvin Lems kreeg zomaar de vrije doortocht en was niet zelfzuchtig door te bal af te spelen naar opnieuw  Schouwink die de trekker mocht overhalen ;   2-0. De doelpunten bleven als rijpe appels uit de Zuid-Beijerlandse boom vallen.Enkele  minuten na de 2-0  was het de pas 17 jarige Jarno van der Heiden  die plotseling werd vrijgezet voor de keeper,  Jarno bleef koelbloedig en schoot met zijn gave linkerbeen  langs de keeper in de uiterst rechtse hoek ; 3-0 !

Het werd deze middag echt de doorbraak van deze groeibriljant uit de jeugdopleiding van de Herculianen want in de 23eminuut tekende Jarno  bijna de 4-0 aan echter zijn prachtige genomen  vrije trap vanaf rechts belandde  jammer genoeg op de paal.Het werd daarna smullen geblazen voor de supporters van de rood zwarte  brigade want de show van het grootste  jeugdtalent op sportpark de Hercules was nog lang niet voorbij ,  slim met zijn fluwelen linkerbeen  elke keer vanaf rechts naar binnen draaiend zorgde hij constant voor gevaar, dan weer  met een steekbal tussen de linies door , dan weer met een indraaiende voorzet , dan weer met een indraaiend  afstandsschot.

Het uitstekende spel  van Jarno werd  in de 29e minuut beloond toen hij de bal heerlijk weer van rechts met zijn linker schitterend in de uiterste hoek krulde en zodoende de 4-0 mocht aantekenen.Door deze ongekende luxe liet de thuisploeg de teugels daarna even vieren waardoor een moment van onachtzaamheid in de defensie van  ZBVH ontstond die meteen werd afgestraft met een tegendoelpunt,  de stand werd daardoor op  4-1 teruggebracht,  deze stand was ook meteen de ruststand.

Na de thee was er minder te genieten dan in de eerste helft , de thuisploeg geloofde het wel en de tegenstander kon daar weinig meer tegenover stellen.Niettemin werd er kort na rust opnieuw gescoord door de Zuid-Beijerlanders , opnieuw was het Jarno van der Heiden  die zijn eerste hattrick in het eerste elftal mocht optekenen,  een hard schot van Jimmy Andeweg werd in eerste instantie nog met de vuisten gekeerd door de ZW doelman maar in de rebound prachtig door Jarno ingeschoten; 5-1! Wat een middag voor deze jongeling! In de 53 e minuut werd rechtsback Mark Saarloos vervangen door  Vincent Bakker .Ook de prima  spelende linker centrale verdediger Mike Andeweg (  tweelingbroer van Jimmy) verliet  enige tijd later het veld.In de slotfase was er nog een andere Herculiaan die zijn hattrick voltooide ; niemand minder dan Wessel Schouwink bracht de 6-1 eindstand op het scorebord na een harde lage voorzet vanaf links van Mark Burger kon de inlopende  Schouwink  a la Sebastiaan Haller  zijn teen er tegen aan te zetten.

Na afloop werd duidelijk waar de Zuid-Beijerlandse doelpuntenhonger nou vandaan kwam , ZBVH heeft samen met een sponsor een ludieke sponsoractie bedacht ; scoren voor Oekraïne  , ieder doelpunt van de Herculianen wordt beloond met een mooi uitgekeerd bedrag door de sponsor ten gunste van dit goede doel.

Het mes sneed deze middag zodoende aan twee kanten , door het doelpuntenfestijn kon enerzijds een mooi geldbedrag bijgeschreven worden voor het goede doel anderzijds bleven  er 3 broodnodige punten in Zuid- Beijerland achter.