Elisabeth stichting en Stichting Droomhuis ondertekenen intentieovereenkomst

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Elisabeth stichting en Stichting Droomhuis ondertekenen intentieovereenkomst - Foto Stichting Droomhuis

Numansdorp – De Elisabeth Stichting anno 1455 en Stichting Droomhuis Hoeksche Waard ondertekenden op 15 maart in het bijzijn van enkele toekomstige bewoners van het Droomhuis een intentieovereenkomst. De twee stichtingen spreken in deze overeenkomst af om serieus aan de slag te gaan op de locatie Havenstraat in Numansdorp. Een architect gaat in opdracht van de Elisabethstichting en in nauwe samenspraak met Stichting Droomhuis een schetsplan maken. Aan de Havenstraat komen ongeveer 16 seniorenwoningen en 10 woningen voor jongeren met een verstandelijke beperking. 

De ondertekening gebeurde op het kantoor van Cavent in Oud Beijerland. In het bijzijn van Arne en Twan, toekomstige bewoners het Droomhuis, zijn de handtekeningen geplaatst en is een feestelijke taart aangesneden. 

De architect – bureau Marge uit Rotterdam – hoeft niet met een blanco vel papier te beginnen. De afgelopen maanden hebben drie bureaus op verzoek van de Elisabethstichting hun ideeën op papier gezet. Een selectiecommissie met vertegenwoordigers van beide stichtingen heeft een voorstel voor een keuze gemaakt. Het bestuur van de Elisabethstichting heeft na overleg met Stichting Droomhuis een beslissing genomen. 

Harry Rietveld en Ina van der Werf, voorzitters van respectievelijk de Elisabethstichting en Stichting Droomhuis: “Nu gaat het echt beginnen. We gaan de ideeën met de buurt bespreken. Ook hebben de beide stichtingen nog wensen die bij de eerste ideeën van de architecten nog niet goed uit de verf kwamen. Verder loopt er het komend jaar een flora- en faunaonderzoek, en zijn we de bodemsanering en de sloop aan het voorbereiden. We zijn met de gemeente in gesprek over de overdracht van het laatste stukje grond en over de voorwaarden die voor het plan gaan gelden.” 

De besturen van Elisabethstichting en Droomhuis staan ook voor een ingewikkelde puzzel. De woningen moeten betaalbaar blijven, terwijl de bouwkosten onder andere door snel gestegen energie- en materiaalprijzen snel stijgen. Stichting Droomhuis staat voor de uitdaging om de zorg rond te krijgen voor de jongeren met een verstandelijke beperking. Met deze overeenkomst spreken de beide stichtingen de intentie uit om elkaar vast te houden in dit ingewikkelde proces. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren