‘s-Gravendeel in slotfase langs FC Ijsselmonde

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto PR

Rotterdam – ’s-Gravendeel is de inhaalwedstrijd tegen FC IJsselmonde als winnaar van het veld gestapt. En of het verdiend was laten we in het midden.

’s-Gravendeel had aanvankelijk wat moeite met de spelopvatting van FC IJsselmonde. De bal circuleerde snel rond en er werd hoog druk gezet. De eerste kansen waren dan ook voor FC IJsselmonde. Eerst was het Ricardo Bakker die een schot vanaf rand zestien pareerde en iets daarna mikte Nigel van Egmond rakelings naast. Maar ’s-Gravendeel kreeg wat meer vat op het spel van FC IJsselmonde en wist nu ook zo af en toe voor de neus van doelman Jeroen Janssens te verschijnen. Zo was het Ryan Aarnoudse die een poging waagde vanaf de linkerkant van de zestien Zijn schot zeilde over. Kort hierna was het aan Ricardo Bakker te danken dat ’s-Gravendeel niet op een achterstand werd getrakteerd. Hij kwam namelijk als winnaar uit de bus in een één tegen één situatie met Hamza Lahnich. Voor de rust kreeg ’s-Gravendeel nog een mogelijkheid om het Janssens lastig te maken. Maar verscheidene ’s-Gravendeelspelers konden niet de beslissing nemen om de FC IJsselmonde doelman daadwerkelijk aan het werk te zetten. Zo gingen beide ploegen doelpuntloos de kleedkamer.

Na rust aan beide kanten wat meer mogelijkheden om de score te openen. ’s-Gravendeel had de pech dat de paal in de weg stond na een poging van Perrie Huisman. Ricardo Bakker steekt in een ‘bloedvorm’ de laatste weken. Zo wist hij onder andere een lob teniet te doen door zich te strekken en de bal over te tippen. FC IJsselmonde kreeg wat meer scoringsmogelijkheden, maar ook de Rotterdammers hadden de pech dat lat en paal in de wegstonden en dat doelman Bakker fraaie reddingen wist te verrichten. ’s-Gravendeel dacht de score te openen na een inzet van Perrie Huisman, maar de bal werd net voor de lijn weggewerkt. Zo leek de wedstrijd zonder doelpunten te eindigen. Maar in de slotfase spurde Ryan Aarnoudse aan de rechterflank achter een diepe bal aan die hij nog net binnen kon houden. Hij ging wat richting doel en gaf de bal voor.Eén van de FC IJsselmonde verdedigers wilde al glijdend de bal blokken. De speler had echter zoveel vaart dat hij zelf het doel ingleed en nam daarmee onfortuinlijk de bal mee. Zodoende passeerde hij zijn eigen doelman én de doellijn 0-1. Scheidsrechter de Groot liet de Rotterdammers nog aftrappen maar blies heel kort hierna voor het einde van de wedstrijd, waardoor ’s-Gravendeel met de drie winstpunten huiswaarts keerde.

Aanstaande zaterdag weer een uitwedstrijd voor ’s-Gravendeel. Dan gaat de reis naar Middelharnis om het op te nemen tegen de Jonge Spartaan .Aanvang op sportpark Spartacus is 14.30 uur.

Opstelling FC IJsselmonde:

Jeroen Janssens, Dylan de Bruyn (Gino Capobianco), Tommy Drogt, Jazzly John, Faysal Bouchkachake (Nouri Zaouki), David Belunek, Hamz Lahnich, Lorenzo Borsboom, Mohammed Bensadik, Dylan Veesart (Milton Keeldar), Nigel van Egmond     

Opstelling ’s-Gravendeel:

Ricardo Bakker, Luke Remijn (63ste Ronald van Wingerden), Leon de Jong, Nick Kranendonk, Maurits Kuiper, Kevin Fortuin, Job v/d Vorm (75ste Nathan Verbeek), Youri Ton, Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse, Perrie Huisman (75ste Tristan Ton)

Arbiter: R. de Groot uit Berkel en Roderijs.

Scoreverloop:

  • 90+1    0-1       Eigen doelpunt FC IJsselmonde

Gele kaarten:

  • Faysal Bouchkachkhe, Jeroen Janssens en Hamza Lahnich (FC IJsselmonde0
  • Maurits Kuiper en Nick Kranendonk (’s-Gravendeel)

Verslag geschreven door Jeffrey Nathalia 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.