Elektrisch vervoer in de Hoeksche Waard

0
311

Hier der Titel der angezeigt wirdAls bewoner van de Hoeksche Waard forens ik bijna dagelijks naar Rotterdam. Ik doe dat op een elektrische snorfiets [blauwe nummerplaat] omdat ik daarmee geen CO2 uitstoot.

Het opladen gebeurd namelijk met groene stroom. Op deze manier draag ik bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot maar ook aan het verminderen van de file druk. Dit in de categorie:

“You are not stuck in traffic, you are traffic. Get an electric bike!”

Nu kwam ik er afgelopen week achter dat je met een elektrische snorfiets niet op fietspaden mag komen waar je niet mag brommen. Blijkbaar wordt een elektrische snorfiets met blauwe kentekenplaat gelijkgesteld aan een brommer met een verbrandingsmotor.

fietspad-niet-brommen

Als gevolg hiervan mag ik niet [elektrisch] snorren over het Jack Dawson Green Pad richting de Heinenoordtunnel en moet ik aanzienlijk omrijden. Volgens mij zou het zinvol zijn om elektrische snorfietsen en scooters te ontheffen van dit verbod. Het zou een goede manier zijn om deze schone manier van vervoer te promoten.

Ik wil vragen of de gemeenten in de Hoeksche Waard het gebruik van fietspaden door elektrische snorfietsen en scooters willen toestaan en daarmee een bijdrage leveren aan het verspreiden van het elektrisch vervoer binnen de Hoeksche Waard.

Bron: siemencox.com


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.