Zwaar gehavend ZBVH wint knap bij SCO ’63

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

Spijkenisse – Voorafgaand was de vraag of ZBVH de goede reeks van de afgelopen weken kon voortzetten .Na 2 goede thuiswedstrijden speelde de Herculianen dit keer buitenshuis tegen SCO ‘63 uit Spijkenisse. De thuiswedstrijd tegen de blauw witten werd nipt gewonnen met 2-1 vorig jaar september.

Op een zonovergoten Sportpark Oostbroek onder toeziend oog van voormalig Feyenoord spits  Peter Houtman, begonnen de rood zwarten de degens te kruisen met de blauw witten.

Robin Konijnendijk en de gebroeders Lodder waren deze middag nog afwezig bij ZBVH.

Al snel werd duidelijk dat ZBVH weinig te duchten had van de tegenstander. In de 15e minuut ontstond de 1e kans toen  spits Wessel Schouwink zomaar ineens alleen op de keeper kon afgaan echter zijn inzet werd gestuit door de SCO keeper.

De 2e kans was opnieuw voor de Zuid-Beijerlanders , dit keer was het Jarno van der Heiden wiens schot door de thuiskeeper tot corner werd verwerkt . Ondanks dat ZBVH slordig en zwak speelde was het toch 1 richting verkeer richting het doel van SCO’63, de thuisploeg bakte er werkelijk helemaal niets van , De blauw witten waren geen schim meer van de ploeg waar thuis nog nipt van werd gewonnen.

Het leek wel een soort van flipperkastvoetbal van beide kanten , met een beetje fantasie had de inmiddels 64 jarige Houtman nog wel even mee kunnen doen.

ZBVH spelmaker en pechvogel Marvin Lems moest na 30 minuten al het veld verlaten. Daarna gebeurde er nog iets bijzonders toen spits Schouwink met een pijnlijke voet naar de grond ging en even naar de kant moest voor behandeling , echter door een miscommunicatie vanaf de ZBVH bank werd Schouwink plotseling gewisseld terwijl de spits  achteraf gewoon verder kon spelen.  Zijn vervanger Jelle Stubinitsky was amper gearriveerd op sportpark Oostbroek na een complete wedstrijd met het 2e elftal.

Tot overmaat van ramp moest Twan Breure later in de wedstrijd ook nog eens geblesseerd afhaken.

Ondanks al deze tegenvallers bleef ZBVH met een veredeld 2eteam op de been en deelde zelfs nog wat speldenprikjes uit , en bij  de spaarzame tegenstootjes van de thuisploeg was de jarige Ferdinand Cats steeds een grote sta in de weg , Cats speelde ijzersterk deze middag.

Met een 0-0 stand werd de rust ingegaan.

Na de thee hetzelfde spelbeeld; de Zuid-Beijerlanders dicteerden in dit armoedige duel als minst slechtste van de twee partijen.

Toch kon na 17 minuten in de 2e helft worden gejuicht door de roodzwarte supporters , na een corner van ZBVH kwam de bal bij Jarno van der Heiden die de bal uitstekend aannam en vervolgens in het net schoot 0-1 !

De 17 jarige van der Heiden liet hiermee zien dat hij na zijn 3 goals van vorige week tegen ZW geen eendagsvlieg is , sterker nog; Jarno is inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal . Vrijwel alle cornerballen of vrije trappen worden met precisie neergelegd door het begaafde linkerbeen van dit grote talent die pas zijn 1e  seizoen bij de senioren speelt.

Net voor het eindsignaal was opnieuw Jarno van der Heiden betrokken bij een doelpunt , na een mooie passeeractie over links behield hij knap het overzicht en legde de bal terug naar aanvoerder Mark Burger die hard inschoot 0-2 ! meteen daarna klonk het eindsignaal .

Conclusie : ZBVH doet uitstekend zaken en is nog ongeslagen in 2022 met 7 uit 3 , een knappe prestatie van een doorlopend gehavend team . Komende dinsdagavond wacht de loodzware uitwedstrijd bij Overmaas.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren