N489: afsluiting parallelweg tussen de N488 en Botweg van 24 januari tot 6 februari

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

De provincie werkt aan verbreding van de parallelweg naast de hoofdrijbaan N489 in Hoeksche Waard. Van 24 januari tot en met 6 februari 2022 is de parallelweg tussen de N488 en Botweg dicht voor al het verkeer.

Werkzaamheden aan de parallelweg vanaf 24 januari

De provincie start op 24 januari met de werkzaamheden aan de parallelweg tussen de N488 en de Botweg. De weg wordt verbreed en aan beide kanten komt bermverharding, zodat landbouwvoertuigen veiliger langs fietsers kunnen rijden. Het gedeelte van de parallelweg tussen de Botweg en de van Koetsveldlaan is al in november 2021 verbreed.

Verkeerssituatie van 24 januari tot en met 6 februari

De parallelweg tussen de N488 en Botweg is dicht voor al het verkeer.

Omleiding voor fietsers

Fietsers vanaf Klaaswaal volgen een omleiding via de Kreupeleweg en Botweg en vice versa.

Fietsers vanaf de Stougjesdijk (Oud-Beijerland) richting Maasdam volgen de route Brabersweg, Groeneweg en Blauwesteenweg en vice versa. De omleidingen gelden tot en met 31 januari.

De hoofdrijbaan van de N489 blijft tijdens de werkzaamheden open. Een rijstrook op de hoofdrijbaan ter hoogte van de Groeneweg is een aantal dagen afgesloten door de werkzaamheden. Het verkeer wordt tijdens deze periode om en om over de andere rijstrook geleid.

Tijdens alle werkzaamheden aan de parallelweg maakt het landbouwverkeer gebruik van de hoofdrijbaan N489.

Groot onderhoud N489

Het verbreden van de parallelweg maakt deel uit de werkzaamheden aan de N489 in Hoeksche Waard. De provincie voert groot onderhoud uit aan deze weg om de verkeersveiligheid te verbeteren. Meer informatie hierover op www.zuid-holland.nl/n489(verwijst naar een andere website).

Omleidingskaart fietsverkeer


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren