Stichting Kinderopvang Hoeksche Waard Oost failliet

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Er bereikt ons zojuist het bericht dat vanaf aankomende dinsdag 10 juni a.s. de Stichting Kinderopvang Hoeksche Waard Oost failliet zal worden verklaard. Het gehele bericht van de directeur Corine Meij aan alle betrokkenen is als volgt:

Dat het in het algemeen financieel niet goed gaat met de kinderopvang zal ook u bekend zijn. Dit raakt echter nu ook de Stichting Kinderopvang Hoeksche Waard Oost. Het valt ons zwaar dit aan u te moeten melden maar teneinde de dienstverlening aan u en de werkgelegenheid zoveel als mogelijk te kunnen garanderen werden wij gedwongen bij de rechtbank te Dordrecht het faillissement van de Stichting aan te vragen. Wij hebben de afgelopen weken veel tijd besteed aan het vinden van een andere kinderopvangorganisatie die bereid is de activiteiten via de curator over te nemen. Dinsdag 10 juni 2014, zal de rechtbank naar verwacht, het faillissement uitspreken. Na bijna 23 mooie jaren stopt de Stichting haar bestaan.

Wij zijn er in geslaagd een andere kinderopvangorganisatie te vinden. Die organisatie dient met de curator in het faillissement te onderhandelen maar wij zullen er alles aan doen wat in onze macht ligt om de overgang naar de nieuwe kinderopvangorganisatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Gezien de tijd en aandacht die bestuur en directie aan de voorbereidingen heeft besteed, is er goede hoop op de medewerking van de curator. De geïnteresseerde organisatie heeft aangegeven de intentie te hebben ook het Gastouderbureau over te nemen.

Aangaande het faillissement lichten wij nog het volgende toe. Pogingen om de organisatie financieel gezond te houden hebben niet voldoende mogen baten. In 2012 zijn alle tijdelijke arbeidsovereenkomsten ontbonden, in 2013 hebben we een reorganisatie doorgevoerd en is er op alle gebied aan het terugdringen van de onkosten gewerkt. Gezien de te verwachten omzet van 2014 aanzienlijk lager ligt dan de eerdere prognoses is er na alle denkbare mogelijkheden te hebben bekeken, tijdens een bestuurlijk overleg besloten faillissement aan te vragen. Het tijdig aanvragen van faillissement voorkomt dat de Stichting schulden achterlaat en daardoor schade bij anderen veroorzaakt.

Dat ouders, medewerkers en gastouders niet eerder zijn geïnformeerd over de ontwikkelingen, heeft als reden dat wij zoals bovengenoemd, veel aandacht hebben besteed aan het zoeken naar een andere kinderopvangorganisatie die na het faillissement bereid zou zijn een oplossing te bieden voor ouders en werknemers. Bestuur en directie hebben na de beslissing om te stoppen, zichzelf als doel gesteld zoveel mogelijk arbeidsplaatsen te behouden en vestigingen open te houden. Dit om het leed voor alle partijen enigszins te beperken. Door de communicatie naar ouders, werknemers en gastouders tijdelijk stil te leggen is het mogelijk geweest in ‘betrekkelijke rust’ de plannen voor een doorstart voor te bereiden.

Wij zullen ons tot het uiterste inspannen teneinde in samenwerking met de curator tot een rimpelloze voortgang van de opvang te komen. Het is echter de curator die dient te beslissen welke stappen wij verder mogen nemen, in ieder geval zullen wij aan de curator vragen de informatievoorziening met u goed te onderhouden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren