Taalproject voor volwassenen door Humanitas Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Schermafbeelding 2015-01-11 om 19.22.47HOEKSCHE WAARD – In januari start Humanitas Hoeksche Waard met een taalproject voor volwassenen.

De kranten staan er vol van; Nederland moet een participatiesamenleving worden, waaraan iedereen meedoet.Een eerste vereiste daarbij is dat je de Nederlandse taal beheerst. De laaggeletterdheid is in ons land helaas nog schrikbarend hoog.

Laaggeletterdheid is iets anders dan analfabetisme. Een laaggeletterde kan weliswaar lezen en schrijven, maar is in onvoldoende mate in staat geschreven en gedrukte informatie voldoende te begrijpen om zelfstandig te kunnen functioneren, de eigen doelen te bereiken en de eigen kennis en mogelijkheden te ontwikkelen.

In samenwerking met de Bibliotheek Hoeksche Waard is het taalproject opgezet. Doelstelling is het bevorderen van de taalvaardigheid . Tijdens de cursus wordt op een eenvoudige wijze gestimuleerd Nederlands te spreken. Gedurende 8 dagdelen worden 7 onderwerpen behandel : familie, leefomgeving,voeding, vrije tijd, media, staatsinrichting en feesten. Tijdens de laatste bijeenkomst wordt de cursus feestelijk afgesloten.

Bij voldoende animo worden de cursussen in de loop van het jaar gegeven in de openbare bibliotheken in ’s-Gravendeel, Mijnsheerenland, Numansdorp, Oud-Beijerland, Puttershoek en Strijen.

De eerste cursus begint in Numansdorp (Wethouder Van der Veldenweg 3) op dinsdag 20 januari a.s.
De bijeenkomsten duren steeds van 09.30 tot 11.30 uur.

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden en aanmelden kan in de bibliotheken zelf.
Heeft u belangstelling of kent u iemand die mee wil doen, meld u snel aan want vol is vol.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Corry Haasdijk tel.: 0648137872


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren