Themabijeenkomst CDA: Hoeksche Waard grootste landbouwgemeente Zuid Holland

215

HOEKSCHE WAARD – Op 1 januari 2019 ontstaat de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. De regio wordt dan in één klap de grootste landbouwgemeente van Zuid-Holland. Wat betekent dit voor de toekomst van de landbouw in onze streek? CDA Hoeksche Waard en CDA Zuid-Holland* organiseren op 5 oktober 2018 hierover een themabijeenkomst waarbij iedereen welkom is.

Graag gaan we met een breed gezelschap in gesprek over dit belangrijke onderwerp. Maatschappelijke organisaties, bestuurders en (kandidaat) raadsleden zijn ook van harte uitgenodigd. Het belooft een interessante discussie te worden in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november!

We starten de bijeenkomst met een korte introductie op het thema. Jaco Geurts, woordvoerder landbouw van de CDA fractie in de Tweede Kamer, schetst de landelijke ontwikkelingen. Ons Hoeksche Waards Provinciale Statenlid Paul Rijken gaat in op de rol van de provincie op het gebied van landbouw. Paul Boogaard, wethouder in Korendijk en lijsttrekker voor CDA Hoeksche Waard, licht toe waar de Hoeksche Waard op dit moment staat en waar de ambities liggen. Na de introductie biedt Ard van Gaalen van BioStee u een interessante korte presentatie/bezichtiging aan op deze locatie van het biologische akkerbouwbedrijf. Daarna wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan het debat over de toekomst van de landbouw in de Hoeksche Waard. Daarvoor stellen we u in de gelegenheid om vooraf een stelling aan te leveren (mailen aan [email protected]). Wij maken een selectie uit de toegezonden stellingen. Om 15.00 uur sluiten wij af met een drankje, en mogelijkheid tot napraten.

Meldt u zich vooraf aan door te mailen naar [email protected] zodat u verzekerd bent van een plaats.

Voor vragen over de bijeenkomst kunt u bellen met Paul Boogaard, lijsttrekker CDA Hoeksche Waard: 06-51400364 of per e-mail: [email protected]

  • Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in afstemming met de Statenfractie, Bestuurdersvereniging en het Agrarisch Platform CDA Zuid-Holland.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.