Oud-Beijerlandse en Strijense kerk doen mee aan de Passion 40-daagse

0
588

 In aanloop naar de landelijke Passion op Witte Donderdag is er The Passion 40daagse waarbij er overal in Nederland kleine concerten of voorstellingen en paaswakes worden gehouden. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud- Beijerland en Hervormde Gemeente Strijen doen hier ook aan mee! Iedereen is welkom om erbij te zijn. 

“Alles komt goed?!” Is dat zo? Komt alles goed? Als we om ons heen kijken, weten we dat er oorlog is. Er is honger en droogte. Mensen lijden. En er is nog steeds corona. En toch is er hoop. Hoop op een andere wereld, een andere situatie. 

Op zaterdag 2 april er in Oud-Beijerland op het plein Beneden Molendijk een paaswake rond een verlichte replica van het Passionkruis georganiseerd. Deze paaswake is een laagdrempelig moment van bezinning en ontmoeting rond het bekende, witte kruis. Je kunt er een kaarsje branden, een kaartje schrijven voor iemand die bemoediging nodig heeft of meedoen met een vragenwandeling. Er is ook alle ruimte om gedachten te delen, vragen te stellen of gewoon even stil te worden. De paaswake wordt gehouden tussen 14.00 u en 21.00 u. Er zijn mensen om mee in gesprek te gaan. De paaswake is voor iedereen gratis toegankelijk. 

’s Middags is er om 15.30 uur een mooie voorstelling van Theater de Regenboog in De Open Hof, W. van Vlietstraat 2a te Oud-Beijerland. Het thema uitgelegd aan de hand van verhalen, trucjes en meer. Het laat op eenvoudige, interactieve maar krachtige manier de boodschap van Liefde zien. Een voorstelling voor jong en oud! Kaartjes voor de voorstelling kun je boeken via onderstaande link: https://zingenindekerk.nl/evenementen/kindertheater-de-regenboog-oud-beijerland/bestellen/ 

Op zaterdagmiddag 9 april houden de kerken in Strijen een plein van Hoop met Paaswake op het kerkplein bij de Grote of Sint Lambertuskerk in Strijen. Van 15.00 – 19.30 uur is iedereen welkom voor eenzelfde soort ontmoeting als in Oud-Beijerland. Er wordt een paaswake gehouden rond een replica van het Passionkruis. Je kunt er o.a. een kaarsje branden, een bakje troost drinken en een kaartje schrijven voor iemand die bemoediging nodig heeft. Een vragenwandeling en een luisterend oor. Ook kun jij je gedachten van hoop delen, vragen stellen of gewoon even stil worden. 

’s Avonds om 20.00 uur is er een concert van Hoop met Gerald Troost. Voor dit concert moet je een kaartje kopen via https://zingenindekerk.nl/evenementen/gerald-troost-strijen/bestellen/. Graag voor 26 maart reserveren, want alleen bij meer dan 100 aanmeldingen gaat het concert door. 

Heeft u nog vragen? Voor Strijen kunt u contact opnemen met  Jouke Telgenhof, 0640482794 en voor Oud-Beijerland met Marjo den Bakker, 0622465129. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.