Winst NBSVV op WCR binnen kwartier geklaard

Nieuw-Beijerland – De teleurstelling van het midweekse verlies tegen Bolnes heeft NBSVV snel van zich afgeschud met een 2-0 overwinning op WCR. Voor de thuisploeg een goede stap in de strijd tegen degradatie, voor de gasten een spaak in het wiel richting periodetitel.

NBSVV begon de wedstrijd scherp, WCR daarentegen slap. Daardoor wist William Benard al snel de bal in de verdediging van WCR te onderscheppen. Hij legde af op de vrijstaande Harmen Schipper, die zijn eerste basisplaats binnen twee minuten bekroonde met een prima goal: 1-0. Kort daarop waren de gasten dichtbij een doelpunt, maar de paal voorkwam een treffer. Binnen 10 minuten moest NBSVV-er Stefan Hokke geblesseerd het veld af. Hij werd vervangen door Dylan van den Berg, waardoor de inmiddels vaste linksback Dave Arensman naar het centrum verhuisde. In de 12e minuut onderschepte William Benard opnieuw de bal in de laatste linie van WCR. Ditmaal rondde hij zelf af met een geplaatst schot in de hoek, waardoor er een comfortabele 2-0 op het bord verscheen. Dat had binnen het kwartier zelfs 3-0 kunnen zijn, maar hoewel de bal al in het net lag werd de goal van Carlo Boender afgekeurd vanwege buitenspel. Jan Pieter Izelaar kreeg na een klein half uur nog een grote kans van heel dichtbij, op aangeven van Patrick Ridderhof. Izelaar had echter het vizier op hoogte van rugbypalen gericht deze middag. Tien minuten later lanceerde hij nogmaals een raket in dezelfde richting.

Een dubbele wissel in de rust bij WCR deed het wedstrijdbeeld kantelen. NBSVV was geen schim meer van de eerste helft. Er werd in alle linies regelmatig over de bal geen gemaaid door de Nieuw-Beijerlanders. Daardoor moest doelman Kevin Vermaat meermaals handelend optreden om zijn doel schoon te houden. WCR kreeg weliswaar een handvol mogelijkheden gedurende de twee helft, maar echt onrustig werden de gastheren er eigenlijk niet van. Verzorger Yme Halsema werd meerdere keren opgetrommeld om zijn spelers op te lappen en dat gold ook voor zijn WCR-collega. Dat vele blessureleed aan beide kanten zorgden uiteindelijk voor een kleine tien minuten extra tijd, waarin Vermaat nog een keer zijn klasse toonde. Het bleef dus 2-0. WCR droop met de staart tussen de benen af, want de kansen op de periodetitel zijn vrijwel zeker vergooid. NBSVV voert nu het rechterrijtje aan, een positie waarmee het technische duo Smeding-Kruijthof voorlopig tevreden zal zijn.